Liktorn – årsaker, symptomer og behandling

Hard hud på føttene oppstår når det ytre laget av huden blir tykk og herdet. Dette er kroppens måte å beskytte seg selv mot friksjon (gnidning) og trykk, for eksempel fra skoene dine. Med kontinuerlig friksjon og trykk kan områder med tykk og hard hud utvikle seg til en liktorn. En liktorn er en fortykning av huden som stikker som en torn inn i foten og skaper ubehag eller smerter. Liktornen er vanligvis liten og hvit, med tydlige kanter, og oppstår gjerne på eller mellom tærne.

Liktorn – årsaker, symptomer og behandling Les mer »

Vond lukt

Fotsvette er generelt et resultat av mye svette/fuktige føtter og opphopning av bakterer på overflaten av føttene.

Vond lukt Les mer »

Blemmer på føttene

Blemmer på føttene er små, hevede lommer fylt med væske som oppstår i de øvre lagene av huden.

Blemmer på føttene utvikler seg ofte som følge av overdreven friksjon (eller gnisning), for eksempel ved bruk av sko som gnager.

Blemmer på føttene Les mer »

Vorter og fotvorter

Vorter er godartede vekster på huden forårsaket av humant papillomavirus (HPV) og kan oppstå hvor som helst på kroppen, enten alene eller i klynger. Begrepet «verruca» brukes gjerne når det refereres til en vorte på fotsålen (mer teknisk kjent som «verruca plantaris» eller bare fotvorte).

Vorter og fotvorter Les mer »

Soppinfeksjon i neglene

Soppinfeksjoner i tånegler og fingernegler (også kjent som onykomykose eller tinea i neglene) kan forårsake at neglene utvikler flekker med hvit, svart eller gul misfarging. Ca. 10% av den generelle befolkningen lider av soppinfeksjoner i neglene, men dette øker med alderen til 50% hos de over 70 år.

Soppinfeksjon i neglene Les mer »

Fotsvette

Faktorer som bidrar til overdreven fotsvette inkluderer genetiske påvirkninger, hormonelle endringer, fedme, hypertyreose, diabetes, visse medikamenter og stress.

Fotsvette Les mer »

Såre føtter

Hver fot består av 26 bein, 33 ledd og mer enn 100 muskler, leddbånd og sener. De bærer hele kroppsvekten din, fungerer som støtdempere og gir støtte under gange. Alt dette gjør at de ofte utsettes for smerte og ubehag.

Såre føtter Les mer »

Skroll til toppen