Velvet Smooth™ Express Pedi FAQ

Vanlige spørsmål

1. Hva er årsakene til tørr og hard hud?

Føttene våre bærer oss gjennom livet, dag ut og dag inn. De får imidlertid ofte altfor lite oppmerksomhet. Den tykke huden på fotsålene blir fort tørr, ru og skjør som følge av trykk, intensiv belastning eller for trange sko. Det dannes for mange nye celler som en reaksjon på trykk- og friksjonspunkter, og de områdene blir fort harde og får en udelikat, gulaktig farge.

2. Hvilke følger får tørr og hard hud?

Hvis den harde huden ikke fjernes, kan den følsomme huden på foten sprekke opp og bli mer utsatt for bakterier. Følgene av dette kan være betennelse og soppinfeksjoner i huden. Tørr, flassende hud og hard hud bør derfor fjernes med jevne mellomrom.

3. Hva kjennetegner den nye Scholl Velvet Smooth™ med diamantkrystaller?

Velvet Smooth™ har et avtakbart rullehode og en ergonomisk utforming som gjør det enkelt å fjerne uønsket hud, selv på små og vanskelig tilgjengelige steder. Rullehodet er belagt med mikrogranulerte partikler som sørger for skånsom og enkel fjerning av hard hud uten å skade de intakte hudlagene.

4. Hvilke fordeler har Velvet Smooth™ sammenlignet med manuelle fotfiler?

Fjerning av hard hud med den nye Scholl Velvet Smooth™ med diamantpartikler er raskt og ukomplisert. I tillegg må du bruke mindre kraft enn når du bruker en vanlig manuell rasp eller fil.

5. Hva er forandret på den nye Scholl Velvet Smooth™?

Rullene på Velvet Smooth™ er nå dekket med finmalte diamantpartikler som gir bedre og mer effektiv fjerning av hard hud. Utvalget av utskiftbare rullehoder er blitt utvidet, og du kan nå få flere ekstra rullehoder, slik at du kan bruke en partikkelstørrelse som passer til tykkelsen på det tørre hudpartiet.

6. Kan jeg bruke Velvet Smooth™ også til hard hud på hendene?

Ja, Scholl Velvet Smooth™ kan også brukes til å myke opp hard hud i håndflatene.

7. Hvordan fungerer Scholl Velvet Smooth™ elektrisk fotfil med diamantkrystaller?

Mikrogranulat på rullehodet til Scholl Velvet Smooth™ elektrisk fotfil sørger for skånsom og enkel fjerning av hard hud uten å skade de intakte hudlagene. De nye utskiftbare rullehoder leveres med granulat av forskjellige størrelser for effektiv og skånsom fjerning av harde hudpartier med ulike tykkelser.

8. Hva oppnås ved hjelp av diamantkrystallene på de utskiftbare rullehoderne?

Diamantkrystaller er allerede i bruk innenfor skjønnhetspleie- og kosmetikksektoren, og er kjent for sine eksfolierende egenskaper i kosmetiske behandlinger av høy kvalitet. For øvrig er diamanter et av verdens hardeste materialer. Som en komponent i de nye ekstra rullehoder til Velvet Smooth gjør de ikke bare Velvet Smooth elektrisk fotfil mer funksjonell, men sørger også for bedre og mer effektiv fjerning av hard hud.

9. Må jeg ha erfaring med fjerning av hard hud?

Nei, for filen er enkel å bruke og har en sikkerhetsstopp som gjør at også nybegynnere kan fjerne hard hud skånsomt og grundig.

10. Er det noen fare for å skade seg når man fjerner hard hud med den elektriske fotfilen?

Nei, for den er enkel å bruke og har en sikkerhetsstopp som sørger for skånsom, sikker og grundig fjerning av hard hud, selv for nybegynnere. Velvet Smooth elektrisk fotfil må imidlertid ikke brukes på hud som er skadet, har sår eller er irritert. Behandlingen må avbrytes umiddelbart hvis det oppstår irritasjoner eller plager. 

11. Hvor ofte kan jeg bruke Scholl Velvet Smooth™ elektrisk fotfil, og hvor lenge bør en behandling vare?

Scholl Velvet Smooth™ elektrisk fotfil kan brukes så ofte du vil, til føttene kjennes myke og ikke har partier med hard hud. Behandlingens varighet avhenger av den enkeltes belastning på føttene og fasongen på skoene.

12. Hvorfor er det tre forskjellige partikkelstørrelser/rullehoder? Når skal jeg bruke hvilken partikkelstørrelse?

Det finnes tre forskjellige typer ruller til Velvet Smooth: Ekstra Grov, Medium Grov og Fin. Avhengig av tykkelsen på det enkelte hudpartiet anbefales rullehodet Medium Grov eller Ekstra Grov for optimal fjerning av den overflødige huden. Rullehodet Ekstra Grov egner seg svært godt til tykke og gjenstridige træler. Rullehodet Medium Grov passer til fjerning av hard hud på en effektiv, men skånsom måte. En Mix Pack som består av rullehodene Ekstra Grov og Fin, kombinerer to forskjellige partikkelstørrelser. Rullehodet Ekstra Grov passer til fjerning av tykke og gjenstridige træler, og rullehodet Fin gjør resultatet optimalt med en perfekt finish.

13. Bør jeg myke opp føttene i et fotbad før behandlingen, eller hva er den beste forberedelsen til fjerning av hard hud?

Nei, føttene bør ikke mykes opp i et fotbad før du bruker Scholl Velvet Smooth elektrisk fotfil. Hvis det harde hudpartiet er blitt mykt og oppsvulmet av fotbadet, kan det hende at den harde huden ikke lar seg fjerne fullstendig. En optimal fjerning av uønsket hard hud utføres når huden er tørr. Det er ikke nødvendig å forberede føttene på noen måte.

14. Min nye Velvet Smooth™ elektrisk fotfil, stopper stadig vekk under bruk. Hva kan jeg gjøre med det?

Hvis du trykker for hardt, slår enheten seg av automatisk. Dette er en innebygd sikkerhetsstopp for å beskytte huden din og hindre deg i å fjerne for mye tørr hud om gangen. Prøv å bruke mindre trykk og beveg enheten med jevne bevegelser over den harde huden.

15. Jeg har partier med svært tykk og hard hud, og behandlingen med Velvet Smooth elektrisk fotfil tar lang tid. Hva kan jeg gjøre?

Scholl Velvet Smooth-sortimentet har en passende partikkelstørrelse for enhver type hard hud. Rullehodet med partikkelstørrelsen Ekstra Grov er dekket av diamantpartikler og er utviklet spesielt for å fjerne partier med tykk og hard hud på en skånsom og pålitelig måte. Tidligere hadde rullehodene bare én partikkelstørrelse. Det nye sortimentet med tre forskjellige partikkelstørrelser gjør at du også kan fjerne tøffere partier med hard hud.

16. Jeg har allerede en Velvet Smooth elektrisk fotfil. Kan jeg også bruke de nye rullehodene med diamantkrystaller på enheten jeg har?

Naturligvis kan du også bruk de nye utskiftbare Velvet Smooth-rullehoderne med diamantpartikler og forskjellige partikkelstørrelser på den modellen av Velvet Smooth elektrisk fotfil du allerede har.

17. Når er det beste tidspunktet for å fjerne hard hud?

Store belastninger eller feil fottøy fører til at det bygges opp trykk, som øker dannelsen av kallusceller i huden. Følgene omfatter udelikate hudpartier og smertefull fortykning av huden. Vi anbefaler derfor å fjerne hard hud med jevne mellomrom året rundt. Hvilken tid på døgnet du fjerner den harde huden på, er opp til deg

18. Hvordan brukes Velvet Smooth™ elektrisk fotfil?

Beveg enheten varsomt over partiene med hard hud for å fjerne overflødig død hud. Bruk lett til middels trykk. Unngå å bruke den på sprukken eller blødende hud

19. Hvordan er det riktig å Velvet Smooth™ elektrisk fotfil i hånden for å fjerne hard hud?

Velvet Smooth™ elektrisk fotfil i håndtaket med den ene hånden og beveg den varsomt over det harde hudpartiet.

20. Må jeg skifte ut rullehodet når det er brukt et visst antall ganger? Hvordan vet jeg at det er på tide å skifte rullehode?

Rullehoderne må skiftes ut når de er utslitte. Slitasjen avhenger av både intensiteten og varigheten av behandlingene. En utslitt rulle fjerner ikke lenger hard hud like grundig, ettersom den fulle partikkelstørrelsen ikke lenger er til stede. Som regel ser rullehodet lysere ut, og partiklene er nedslitte. Kjøp nye rullehoder ved behov.

21. Hvordan bør jeg oppbevare de rullehodene jeg allerede har?

Hvis du veksler mellom rullehoder med forskjellige partikkelstørrelser, bør du helst bruke en liten plastpose til oppbevaring av de rullehodene som allerede er brukt, men som ennå ikke er utslitte. Du kan naturligvis også oppbevare rullehodene på deres faste plasser

22. Hvordan kasserer jeg de gamle rullehodene?

De gamle rullehodene skal helst kastes i restavfallet. Det er ingen spesielle krav som gjelder for kassering av gamle rullehoder.

23. Må jeg rengjøre Velvet Smooth™ elektrisk fotfil på noen spesiell måte etter bruk?

Rullehodet rengjøres ved at du tar det av enheten og skyller det under rennende vann. Rengjør enheten med en fuktig klut. Tørk enheten og rullehodet med en ren og tørr klut, og sett rullehodet på plass på enheten

24. Hvorfor bør føttene pleies spesielt etter at jeg har brukt Scholl Velvet Smooth™ elektrisk fotfil?

Spesiell pleie etter fjerning av hard hud kan forlenge det ønskede resultatet med silkemyke føtter. For å gi føttene optimal pleie anbefaler vi å rengjøre dem etter behandlingen i et velgjørende Scholl Velvet Smooth™-fotbad. Det fjerner de siste løse hudrestene og pleier samtidig føttene dine med ingredienser av høy kvalitet. For å oppnå de beste resultatene anbefaler vi at du til slutt smører inn føttene med Scholl Velvet Smooth intensivt serum. Fotserumet gir intensiv fuktighet takket være grønn kaviar og hyaluronsyre.

25. Hvorfor trenger føttene spesiell oppmerksomhet og en egen fotkrem?

Føttene våre bærer oss gjennom livet, dag ut og dag inn. De får imidlertid ofte altfor lite oppmerksomhet. Det er stor forskjell mellom huden på hender og føtter og resten av kroppen, som skyldes hudstrukturen. Huden i håndflatene og under føttene er omtrent ti ganger tykkere enn huden på kroppen for øvrig, og krever derfor særskilt pleie.

26. Hvilke fordeler gir fotpleieserien Scholl Velvet Smooth™?

Med et stort antall ingredienser av høy kvalitet tilbyr fotpleieserien Scholl Velvet Smooth™ profesjonelle fotpleieprodukter du kan bruke hjemme i samsvar med dine personlige og individuelle behov.

27. Hva gjør fotpleieserien Scholl Velvet Smooth™ så spesiell?

Fotpleieserien Scholl Velvet Smooth™ inneholder svært spesielle ingredienser som hittil ikke er brukt til fotpleiepreparater, som grønn kaviar, vitamin A + E, Omega-6, hyaluronsyre og mandelolje, som er godt kjent fra andre hudpleieprodukter av topp kvalitet.

28. Må jeg bruke samtlige produkter samtidig for å oppnå det beste resultatet, eller er det tilstrekkelig å bruke for eksempel intensivt serum?

De enkelte produktene kan kombineres individuelt for å gi en fotpleierutine som er fullstendig tilpasset behovene til hver enkelt person. Uansett om du bruker produktene daglig eller i mer omfattende grad i helgene, tilbyr fotpleieserien Scholl Velvet Smooth de riktige produktene for hver enkelt person, fra ekspressprogrammet (Elektrisk fotfil + intensivt serum) for dem som har det travelt, til det omfattende all-round-programmet. Du finner mer detaljert informasjon om rutinene på www.scholl-norge.no.