Scholl GelActiv Såler FAQ

1. Når bør jeg bruke en innleggssåle?

Scholl GelActiv™ innleggssåler er laget for trette føtter. De gir en fantastisk komfortfølelse. For hverdagssko, joggesko eller flate sko brukt til gåing eller dagligdagse aktiviteter skal du bruke Everyday GelActiv™ innleggssåler. For sportsaktiviteter bruker du Sport GelActiv™ innleggssåler, og hvis det legges ekstra trykk på føttene over en lengre tidsperiode, bruker du Work GelActiv™ innleggssåler.

2. Hvorfor tilbyr Scholl innleggssåler?

Når du står, går eller utfører andre aktiviteter som krever bruk av føttene, kan disse bli trette over lengre tid. Scholl tilbyr innleggssåler for å forbedre komforten i skoene og gi vedvarende demping. De nye Scholl GelActiv™ innleggssålene er utviklet for individuelle behov til daglige aktiviteter, fritidsaktiviteter og arbeid. GelActiv™-teknologien absorberer mikrostøt og bidrar til å redusere stort trykk når du går.

3. Hvorfor finnes det forskjellige typer gel i Everyday-innleggssålen?

Den doble gelen absorberer effektivt mikrostøt og bidrar til å redusere stort trykk når du går eller utfører daglige aktiviteter. Den faste gelen gir støtte til bue og hæl, og mykere gel gir overlegen støtte og støtabsorbasjon. Videre sikrer den anatomiske formen til GelActiv™ innleggssåler en utmerket brukskomfort.

4. Kan innleggssålene også brukes til barn?

Det finnes ingen aldersgrense for å bruke GelActiv™ innleggssåler. Men innleggssålene er ment for fullvokste voksne og bør ikke brukes i sko som er mindre enn størrelsesveiledningen på innleggssålene angir, slik at du får dempingen på riktig sted under foten.

5. Kan jeg klippe innleggssålene mindre, for eksempel til skonummer 37?

Se spørsmålet «Kan jeg ødelegge noe hvis jeg klipper innleggssålene?»

6. Hva slags materiale er gelen laget av?

Gelen er laget av termoplastisk elastomer som brukes i en rekke produkter, deriblant innleggssåler.

7. Hva er forskjellen fra ortopediske innleggssåler? Er disse innleggssålene effektive fra et ortopedisk synspunkt?

Ortopediske innleggssåler er blant annet utviklet for å kompensere for problemer med fotsykdommer/-stillinger og korrigering av dårlig holdning. De bidrar til å regulere eller endre måten foten jobber på og kan gi støtte og lette fotsmerte. Som regel anbefales de av en ekspert og skreddersys ofte for å passe nøyaktig til formen på foten.

Scholl GelActiv™ innleggssåler gir vedvarende komfort hele dagen og må ikke forveksles med ortopediske innleggssåler. Hvis du er avhengig av ortopediske innleggssåler, anbefaler vi å heller bruke dem.

8. Puster Scholl GelActiv™ Work innleggssåler?

Work-innleggssålene ble utviklet med huller i forfoten som kan bidra til å gi litt ventilasjon, men dette avhenger av typen sko du bruker innleggssålene i.

9. Kommer føttene mine til å hovne opp når jeg bruker GelActiv innleggssåler?

Bruken av GelActiv™ innleggssåler har ingen innvirkning på fotlukt.

10. Hvem kan bruke innleggssålene, og hvilket skonummer er de laget for?

Innleggssålene finnes både for menn og kvinner. Den eneste forskjellen er størrelsen. Innleggssålene for kvinner passer til skonummer 38 til 42. Innleggssålene for menn passer til skonummer 42 til 48. Scholl GelActiv™ innleggssåler kan klippes til ønsket størrelse. Bruk klippemalen for å matche innleggssålene til de forskjellige skonumrene.

11. Kan jeg ødelegge noe hvis jeg klipper innleggssålene?

Når du klipper, må du bruke en skarp saks for å unngå frynsete kanter. Innleggssålene tar ikke skade dersom de klippes forsiktig. Klipp langs ytterkanten på utsiden av linjen først for å unngå at innleggssålen blir for liten (noen sko vil variere litt fra deres påståtte størrelse). Innleggssålene kan deretter klippes ytterligere for å tilpasses.

12. Hvordan kan én innleggssåle passe til forskjellige skonumre?

Scholl GelActiv innleggssåler kan klippes til ønsket størrelse. Du kan klippe langs ytterkanten for å matche innleggssålene til de forskjellige skonumrene. Du finner detaljerte anvisninger for hvordan du klipper innleggssålene i pakningsvedlegget, eller på nettsiden www.scholl.no.

13. Hvordan legger jeg innleggssålene i skoene?

Fjern eksisterende innleggssåler, og erstatt disse med Scholl GelActiv™ innleggssåler med gelsiden ned.

14. Jeg har klippet innleggssålene langs ytterkanten. De passer desverre ikke til skoene mine. Hva kan jeg gjøre?

Du kan bruke den originale innleggssålen i skoen som mal. Plasser de originale innleggssålene på toppen av Schol GelActiv™ innleggssåle, og tegn rundt utsiden av innleggssålen med en penn. Klipp deretter for å tilpasse.

15. Er det forskjell mellom innleggssåler for menn og kvinner?

Den eneste forskjellen er størrelsen. Det betyr at hvis du er kvinne som trenger en større størrelse, kan du bruke innleggssåler for menn, og hvis du er mann som trenger en mindre størrelse, kan du bruke innleggssåler for kvinner.

16. Hva slags sko er innleggssålene laget for? Kan jeg bruke samme innleggssåler i to forskjellige par sko?

Everyday-innleggssålene er laget for hverdagssko, Sport-innleggssålene er laget for joggesko, og Work-innleggssålene er laget for arbeidssko. Du kan selvfølgelig bruke samme innleggssåler i forskjellige par sko.

17. Kan innleggssålene også brukes til sommer- og vintersko?

Scholl GelActiv™ innleggssåler kan brukes i både sommer- og vintersko.

18. Kan innleggssålene brukes uten sokker?

Innleggssålene kan brukes uten sokker. Men vi anbefaler å bruke sokker eller strømpebukse for å unngå svette føtter.

19. Kan innleggssålene brukes med ortopediske innleggssåler?

Hvis du er avhengig av ortopediske innleggssåler, anbefaler vi heller å bruke dem. Scholl GelActiv™ innleggssåler er ikke laget for å kompensere for dårlig fotstilling, men for å forbedre komforten i skoene og bør derfor ikke brukes samtidig.

20. Kan fargen på innleggssålene farge av på skoene hvis de blir fuktige av svette?

Scholl GelActiv™ innleggssåler er produsert i henhold til en høy kvalitetsstandard, og vi forventer ikke at innleggssålenes farge vil smitte over på skoene.

21. Hvordan kan jeg tørre indlægssålerne, hvis de er fugtige?

Hvis Scholl GelActiv™ innleggssålene er fuktige, anbefaler vi at du fjerner dem fra skoene og lufttørker dem i et tørt rom. Hvis innleggssålene skades av fuktighet, anbefaler vi at du ikke bruker dem mer.

22. Kan jeg vaske innleggssålene?

Innleggssålene tåler ikke maskinvask. For å rengjøre innleggssålene tørker du bare over dem med en klut fuktet med varmt såpevann (ikke bløtlegg). Tørk dem før du legger dem tilbake i skoene.

23. Hvor lenge varer innleggssålene?

Bytt innleggssålene når de viser tegn til å være slitt. Det anbefales å bytte hver 4.–6. måned.