100 års erfaring

 


Vitenskap for føttene

Vår grunnlegger Dr. William Mathias Scholl ville forstå føttenes oppbygning og biomekanikk i relasjon til resten av kroppen, og hans lidenskap og verdier lever videre den dag i dag. 


1899

Historien starter i Chicago i 1899, da den 17-årige William begynte å arbeide i en liten skobutikk som spesialiserte seg på behagelige sko. Han ble så fengslet av alle menneskene han møtte som hadde vondt i føttene, at han bestemte seg for å studere medisin for å lære mer om menneskekroppen. Og aller mest om fotens anatomi og fysiologi.


1904

Like etter at han var ferdigutdannet lege i 1904, da han var 22 år gammel, patenterte han sin første oppfinnelse: Foot-Eazer. Den var et revolusjonerende produkt på den tiden: et innlegg i skoen som skulle styrke og støtte fotbuen. I 1907 grunnla han Scholl Manufacturing Co. Inc.


1912

William Scholl baserte sine oppfinnelser og produktutvikling på vitenskap, og i 1912 grunnla han Illinois College of Chiropody and Orthopaedics, som snart ble den viktigste undervisningsinstitusjonen innenfor fotpleie og ortopedi i USA. Han tilbød gratis fotundersøkelser og stiftet også Annual National Foot Comfort Week.


1920

I 1920-årene skapte han den første kolleksjonen med fottøy som tok hensyn til fotens anatomi. Ti år senere lanserte han kompresjonsstrømper til hjelp mot hovne ankler og åreknuter. Og i 1940-årene ble Dr. Scholl-innersåler utviklet og markedsført, og de ble snart selskapets bestselgere.


1960

Vi blomstret på 60-tallet. Scholls Pescura-sandaler ble utviklet med en anatomisk formet såle i bøk som bidro til å trene opp føttene skritt for skritt. De ble raskt en internasjonal suksess, og kjendiser som Twiggy og Jean Shrimpton brukte dem – og gjorde dem til et anerkjent ikon for stil og komfort.


1968

William Scholl døde i 1968, 86 år gammel. Hans livslange mål om å «forbedre menneskers komfort, helse og velvære ved å ta vare på føttene deres» ble overført til selskapet han etterlot seg. Og vi arbeider fremdeles for å ta vare på verdens føtter.


2004

Vi feiret Scholls 100-årsjubileum med en helt ny identitet, en ny generasjon fotpleieprodukter og en serie fottøy som sikrer maksimal komfort samtidig som de er moteriktige og nyskapende.


2008

Vi lanserte vår nye skoserie utformet av anerkjente, italienske designere og solgt i ledende skobutikker. Med den riktige balansen av stil, komfort og teknologi representerer de alt det Scholl står for.


I dag

Scholls historie fortsetter med grunnleggerens engasjement og filosofi i bunnen – å forbedre menneskers helse, komfort og velvære ved å ta vare på føttene deres.