Hvorfor føttene dine trenger god støtte

 

Hvis føttene dine gjør vondt, kan det være tegn på at noe er galt. For å forebygge smerte og for best mulig komfort for føttene dine er det viktig å bruke riktige sko med ordentlig og god støtte. 

Alt begynner med føttene dine. De er din støtte, din transport, dine følgesvenner. Det er føttene som holder deg oppe! Føttene absorberer støt, og gjør at du holder balansen. Derfor er det svært viktig å sørge for at føttene har god støtte og stabilitet.

 

Sett pris på føttene dine

Vi tar dessverre ofte føttene for gitt. Vi setter ikke stor nok pris på dem i det vanlige. Kanskje med litt mer kunnskap om føttene og hvordan de hjelper oss, kan gjøre at vi innser hvor viktig det er å ta vare på dem. Visste du for eksempel at hver fot består av 26 bein, 33 ledd og mer enn 100 muskler, sener og bånd? 

Her er flere fakta: et gjennomsnittsmenneske går over 241 000 km i løpet av et liv (en distanse tilsvarende jorden rundt fem ganger), 90 % av oss opplever en eller annen form for fotproblemer, og 20 % av oss vil lide av kroniske og langvarige fotsmerter. 

Hvordan du går og hvordan fotbuen din er formet avgjør hvor mye støtte foten din trenger.


Sørg for at skoen passer

Vi vil alle se stilige ut og følge trender. Og vi vil alle ha smertefrie føtter. Men noen ganger er det en vanskelig balansekunst. Hvis foten din ikke har ordentlig støtte kan det gi alt fra dårlig kroppsholdning til smerte eller balanseproblemer. Så ha disse tipsene i bakhodet når du skal kjøpe skotøy:

  • Forsikre deg om at det er god plass ved tærne og hælen
  • Unngå løse sandaler og bruk heller sko med justerbare remmer
  • Ikke bruk hæler som er høyere enn 4 cm
  • Velg sko med utskiftbare innersåler så du kan legge inn egen støttesåle
  • Prøv å finne sko som gir god støtte til hælen

 

Ekstra støtte

Innleggssåler hjelper med å gi støtdemping, stabilitet og støtte. De kan også bidra til å lindre problemer i ryggen og i hoftene. Hældemping kan brukes for å redusere unødvendige knebevegelser og absorbere støt mer effektivt.

Det viktigste er å finne den riktige løsningen for deg - når du finner det riktige produktet, vil du raskt merke det! En enkel justering i skotøyet ditt kan revolusjonere hvordan føttene dine føles på slutten av en lang dag med ståing og gåing i timevis. Se her for Scholls utvalg av innleggssåler.