Hverdagshelter: Hvordan innleggsåler virker

 

Det finnes mange årsaker til smerter i hælene. Det kan for eksempel komme av at man rett og slett har vært uheldig og slått seg, eller at man har dårlig holdning eller gange, eller at man bruker sko som gir lite støtte. I mange tilfeller vil derfor løsningen være bedre støtte til føttene. I tillegg kan det også hjelpe å la slitne og verkende føtter hvile etter en lang dag. Noen vil kanskje tro at verkende føtter er noe man bare må leve med, men det finnes faktisk en løsning på problemet! Scholl GelActive Everyday-innleggssåler kan gi føttene den nødvendige støtte, i tillegg til å fungere som støtpute mellom deg og underlaget. Men hvordan virker de egentlig?

 

Hvordan sålene virker


Innleggssålene er innlegg som brukes på innsiden av skoene dine. De fungerer som støtpute mellom deg og den egentlige sålen på skoen din (i tillegg til underlaget du går på), og hjelper med å absorbere støt, samtidig som det gir komfort for føttene dine. Erstatt innleggssålene som allerede er i skoene med Scholl innleggssåler. Scholl-sålene kan skreddersys for skoene dine (se pakken for detaljer). Du vil merke forskjell så fort du snører på deg skoene!

 

Hva er de til?


Siden vi tilbringer så mye av livene våre på føttene blir oppgaven med å holde hele kroppen oppe ganske stressende for både muskler og skjelett - og særlig for føttene. Med litt ekstra støtte vil denne belastningen minke og føttene vil umiddelbart føles bedre. Hvis vi gir føttene våre litt ekstra pleie og omsorg blir de mindre slitne og vi kan gå lengre. Innleggssålene legger til rette for mer rullende bevegelser, og sørger for mer fleksibilitet som reduserer overdrevent trykk mot foten (som for eksempel oppstår når du er ute og løper).

 

Scholl Everyday-innleggssåler 


Scholl GelActiv™ innleggssåler kommer i tre varianter, men felles for alle er at de gir støtte for alle slags typer fritidsfottøy. GelActiv™ teknologien består av ulike gel-elementer som gir ekstra demping og støtte der hvor føttene har særlig behov for det. Sålene er ekstra godt egnet for folk med en aktiv livsstil, eller som tilbringer store deler av dagen stående og gående – som for eksempel servitører, postbud og bygningsarbeidere.
Scholls løsning for hælsmerte og andre plager er en innersåle bestående av et gel-lag som avlaster føtter lenge før de blir slitne. Sålene gir støtabsorbering og tilleggsdemping som letter belastning fra enkle støt, dunk og slag fra hverdagsaktiviteter. Den mer faste geltypen støtter fotbuen og hælen, mens de mykere gelputene absorberer støt. Våre innleggssåler kan vaskes, men bør byttes ut hver sjette måned.