Hva brukes innleggssåler til?

 

Vi tilbringer godt over halvparten av livet vårt på beina. Det er helt greit - et aktivt liv holder oss i form. Men tatt i betraktning at vi i gjennomsnitt går tre ganger rundt jorden i løpet av vår levetid, er det en stor belastning for føttene våre. Dette er grunnen til at mange mennesker ofte lider av slitne eller vonde føtter. Spesielt arbeidsfolk som trenger å være mye på føttene, så vel som de som liker aktive fotturer eller å jogge i fritiden kan få plager. For mange mennesker er dette blitt en "normal tilstand", men det trenger ikke å være sånn. 

Du har kanskje hørt om innleggssåler før, eller har selv slitt ut et par, men hva er de til? Sålene kan variere fra enkel fotpleie og komfort til mer medisinsk nødvendig støtte. De kan hjelpe deg med plager som påvirker føttene dine. Mangel på tilstrekkelig demping og støtte kan føre til vonde føtter, så ved å gi føttene bedre støtte vil føttene føle seg bedre. Siden det finnes ulike typer innleggssåler skal vi i denne artikkelen gå igjennom fordelene.

Fordelene med komfortable innleggssåler

 

Innleggssåler er ikke bare for medisinske tilstander; det er en rekke fordeler ved å bruke dem i hverdagen: 

Komfort – Du bruker kanskje mye tid stående. Kanskje løper du rundt som en kelner eller servitør eller som butikkassistent. I disse tilfellene kan det være godt med litt ekstra komfort for føttene dine. Sålene gir et ekstra mykt lag mellom deg og underlaget som støtter føttene dine under daglige aktiviteter og oppgaver. De gir ekstra demping som er bra for slitne ledd. Dette er ofte den viktigste grunnen til at folk kjøper såler, ettersom de gir god støtte og ekstra demping, spesielt i sko som føles ubehagelige. 

Luktresistent / vaskbar - Avhengig av hva slags type såler du tenker å kjøpe, kan det være en ekstra fordel at den er luktresistent. Hvis du har på deg sko i varme omgivelser kan svette bygges opp å gi en ubehagelig lukt. Da er det greit å vite at innleggssålene kan rengjøres og brukes på nytt: Det er bare å tørke av dem med lunkent såpevann.

Komfortable innleggssåler fra Scholl

Scholl har nå utviklet en ny løsning som tar byrden av føttene dine og gir de komfort og støtte. Scholl GelActiv bidrar til å gjøre smertefulle føtter en saga blott fra nå av. De nye Scholl GelActiv-innleggssålene motvirker trøtthet og smerter i føttene og er spesialutviklet for to forskjellige behov. GelActiv Everyday passer for føtter som utsettes for normalt stress og egner seg for bruk i hverdagssko, joggesko, (ankel)støvletter og andre lave sko. GelActiv Work passer for alle som har en jobb hvor mye av tiden brukes på beina. 

GelActiv teknologi for mer komfort: 

Den nye Scholl GelActiv-teknologien omfatter to gelétyper som har vist seg å absorbere selv de minste støt og effektivt redusere belastningen under gåing og løping. Hælområdet som er spesielt utsatt når man går, er utstyrt med en myk gel pute som gir optimal demping. Fotbuen er støttet av en fastere gel pute, mens fotballen er beskyttet av et støtabsorberende mykere gel lag. I utviklingen av denne innovative teknologien ble det lagt særlig vekt på å gi spesifikk lettelse for ulike typer belastning på foten. GelActiv-teknologien demper belastningen når føttene treffer bakken, og gir langvarig støtte. 

To typer såler – tilpasset ulik bruk: 

Work: Sålene er designet for absolutt komfort og overlegen demping spesielt for personer i yrker med lange timer stående på beina. Hvis du er på føttene hele dagen vil sålene hjelpe til å fordele vekten som normalt oppholder seg på fotballen. De kan brukes i arbeidssko/støvler, joggesko eller hverdagssko. 

Everyday: For daglig bruk og en travel og aktiv livsstil. Sålene gir ekstra komfort og demping for daglig bruk. Tilpasset hverdagssko, joggesko og lave støvletter for å gi føttene komfort og støtte hele dagen.

Medisinske fordeler

For de som lider av overflødig pronasjon, eller andre typer medisinske problemer, kan innleggssåler være til hjelp. Hvis du fremdeles har hæl eller fotsmerter så anbefales det at du går til en lege. De vil kunne gi en diagnose samt finne årsaken til smertene.