Gå på skyer: Tips for maksimal fotkomfort

 

Plages du med smerter i hælene finnes det enkle ting du kan gjøre for å minimere disse smertene - samtidig som du maksimerer komforten. Altfor mange aksepterer smerten og trettheten de kjenner i føttene på slutten av en lang dag. Men det er slett ikke nødvendig. En god og ordentlig innersåle vil gi deg støtte gjennom hele dagen, og vil redusere smerten og trettheten. Hvilken lettelse det vil være å ha myke steg – nesten som å gå på skyer!

Tips 1: Prøv innleggsåler

Scholl GelActiv™ innleggssåler kommer i to ulike varianter: Everyday (Hverdag) og Work (Arbeid), alt etter hvilken aktivitet du driver med. Innleggssåler er både for menn og kvinner. Her følger en nærmere beskrivelse av de to ulike typene innleggssåler, og hvordan de kan hjelpe deg:

  • Everyday (Hverdag) – Disse innleggssålene er allsidige i bruk, og passer til alle slags typer fritidssko. Sålene er laget for å redusere overdreven press på føttene, og har en gelpute som fungerer som støtdemper. Alle som har opplevd slitne føtter på slutten av en lang dag, etter en lang gåtur, eller etter lange shopping-eller sightseeingturer, kan ha nytte av disse myke hverdagssålene.

 

  • Work (Arbeid) – Innleggssåler for mer formelle arbeidssko, men også for uformelle arbeidssko. Hvis du jobber med bygningsarbeid, matservering eller med håndverk tilbringer du ofte store deler av dagen gående. Da vil arbeidsinnersålene hjelpe med å redusere stress fra ståing og gåing gjennom den myke geldempingen. Innleggssålen vil også hjelpe deg med å holde føttene tørre.


Innleggssåler vil ikke bare gi mer komfort og mer støtte til fotbuene dine, men de vil også absorbere støtet føttene dine utsettes for når du går eller løper.

Tips 2: Tenk på hva du har på deg

En måte å sikre komfort på er valg av hvilke sko du skal ha på deg. Støvler er tunge, men samtidig gir de deg mye støtte. Sko med tynne såler som sandaler er lettere, men gir ikke mye støtte, og det vil ha effekt på føttene dine, spesielt fotbuene. Her kan innersåler være nyttige. 

I tillegg, for komfortens skyld, er det lurt å bytte sko daglig, og helst unngå å bruke de samme skoene to dager på rad. På denne måten får skoene den nødvendige luftingen, og du vil ikke måtte ha på deg sko som bare blir fuktigere og fuktigere (noe som vil ha effekt på dine).