Tørr vinterhud

 

Når temperaturene faller og luften blir tørr, kan også huden bli tørr. Det er viktig å huske på hvilke virkninger den kalde og tørre vinterluften har på huden. Vi skal se nærmere på hva du kan gjøre for å holde huden myk og glødende året rundt. 
Beskyttelse mot tørrhet

Ansiktet ditt tar riktignok det meste av støyten fra vinterens kalde temperaturer, men det betyr ikke at føttene dine ikke lar seg påvirke av kulden. Vinterværet kan føre til at de naturlige oljene som finnes i huden fordamper. Dessuten er føttene tørrere enn andre deler av kroppen, og vil derfor lide mer i de kalde månedene.

Du kan forebygge tørr hud på føttene ved å påføre fuktighetskrem hver morgen. Dette gjør at fuktigheten i huden ivaretas, og du forebygger dehydrering av huden. Prøv Scholl Velvet Smooth intensivt serum, som er både raskt og enkelt å påføre. Den oljefrie formelen absorberer raskt inn i huden din, og holder føttene dine myke gjennom hele dagen.

Takle hard hud

Hvis du får hard og fortykket hud på hælene dine hjelper det ikke å gjemme bort føttene i tykke sokker og varme vinterstøvler. Kombinasjonen av kaldt vær det ene øyeblikket og sentralfyring det neste, kan tørke ut føttene og gjøre den harde og fortykkede huden enda mer dehydrert.

I verste fall kan den tørre huden på føttene utvikle seg til sprukne hæler – noe som kan gjøre det veldig smertefullt å gå. Det er derfor viktig å gjøre noe for å hindre at dette skjer. Den harde huden fjernes ved hjelp av en fotfil, og den elektriske fotfilen Scholl Velvet Smooth med diamantkrystaller er ideell for å fjerne hard hud i en fei. Det mikroslipende rullehodet settes i gang ved å trykke på en knapp, og du får slipt bort hard hud både enkelt og raskt.

Etter at du har gitt føttene behandling med fotfilen, bør du smøre dem inn med en næringsgivende fotkrem, som Scholl Velvet Smooth dagkrem. Denne kremen absorberer raskt, og gjør at føttene føles både myke og sunne.

Prøv en kveldsrutine

Har du ikke tid til fotpleie på morgenen? Ikke noe problem. Kvelden kan også være en fin anledning til å gjøre noe for å motvirke effekten vinteren har på huden din. Og selv om føttene dine ikke ser så veldig tørre ut, vil det uansett være lurt å innarbeide en fotpleierutine på kveldene, slik at du får holdt den tørre huden unna.

Start med å vaske føttene. Du kan for eksempel ta deg et avslappende fotbad. Bruk Scholl Velvet Smooth fotbad, som kombinerer grønn kaviar, sjømineraler og vitamin E for å ernære, rense og mykne huden. Deretter påfører du en fotkrem som er laget spesifikt for å forebygge tørr hud på føttene.

Scholl Velvet Smooth nærende nattkrem er ideell for kalde vinterkvelder. Masser det inn i huden på føttene, og ta på deg bomullssokker. Sokkene hindrer føttene fra å bli kalde, samt at de hjelper fuktigheten med å trenge dypere inn i føttene. Neste morgen vil du våkne med silkemyke føtter – klare for en ny dag!