Si farvel til tørr hud og si hei til vakre føtter

 

Mange folk lider av tørr hud på føttene. I motsetning til andre deler av kroppen er huden på føttene tørre fra naturens side, og avhenger derfor av svettekjertlene for å holde seg fuktige. 

Hvis du ikke gir føttene fuktighet regelmessig kan den tørre huden fort forverre seg, og føttene dine vil hverken se sunne eller friske ut. De kan også bli smertefulle, klø og gi ubehag. Ved å fjerne gammel, død hud og holde den nye huden fuktig, vil føttene dine raskt både se og føles fantastiske igjen. 

Å kjenne igjen tørr hud på føttene

Tørr hud på føttene ser sprukkent og tørt ut, og det kan noen ganger også være rødt og kløende. Vanligvis vil den tørre huden se hvit ut (i motsetning til fortykket hud som vanligvis er gul). Alvorlighetsgraden kan variere fra ru, tørr hud til smertefulle eller flassete områder og røde, kløende flekker. 

Selv om hvem som helst kan rammes av tørr hud på føttene, er det større sjanse for å få det jo eldre du blir. Den tørre huden kan oppstå hvor som helst på føttene, men mest vanlig er det på hælene, på undersiden av foten ved fotputen, og på siden av føttene. 

Selv om huden på føttene er tørr fra naturens side, er det mange ting som kan forverre tilstanden. En av de vanligste årsakene til tørr hud på føtter er at man dusjer og bader i veldig varmt vann og bruker sterke såper som drar fuktighet ut fra huden. Andre årsaker er kaldt vær og tørr luft (for eksempel ved innendørs oppvarming eller air condition), aldring og overdreven soling. 

Selv om symptomene ofte er milde i begynnelsen, kan de lett forverres og utvikle seg til andre problemer hvis de ikke behandles. Langvarig tørr hud på føttene er vanskeligere å korrigere og håndtere, og du kan ende opp med tørre, sprukne føtter som er smertefulle. Det er derfor viktig at du behandler tørr hud på føttene med en regelmessig fotpleierutine.

De beste tipsene for mykere hud

Det finnes enkle steg du kan ta for å unngå tørr hud på føttene, og rehydrere huden når den først har blitt tørr.

 

  • Smør inn føttene med fuktighetskrem daglig.
  • Bruk sko som gjør at føttene får puste, men hvis du bruker sandaler når det er varmt husk på at heten også kan tørke ut huden din. Rens og smør på med fuktighetskrem på slutten av dagen.
  • Velg myke, komfortable sokker, ettersom tørr hud på føttene er ekstra sensitive for nærkontakt med tekstiler.
  • Drikk rikelig med vann for å holde huden hydrert, og prøv å øke inntaket av essensielle fettsyrer (finnes i rapsolje, linfrøolje og valnøtter), som kan hjelpe tørr hud ved å minke mengden vann som går ut gjennom hudens overflate.
  • Gjør fjerning av tørr og hard hud til en del av din daglige skjønnhetsrutine for å forebygge.
  • Erstatt sterke såper med et produkt spesielt designet for tørre føtter, som for eksempel Scholl Velvet Smooth beroligende fotbad som påfører huden fuktighet.
  • Når du har bløtlagt føttene, bruk Scholl Velvet Smooth intensivt serum for å holde på fuktigheten og du vil snart få synlige forbedringer. Ved å bruke en spesialdesignet krem som inneholder alle de viktige omega-6-vitaminene og vitamin A og E, eller en over-natten-behandling som for eksempel Scholl Velvet Smooth nærende nattkrem vil huden ta til seg fuktighet og gjenopprette myke og vakre føtter.