Fuktighet er nøkkelen til vakre, myke og sunne føtter

 

Føttene våre eksponeres for mange elementer: gjennom utekvelder på dansegulvet, den sporadiske joggeturen og vinteren gjennom ivinterstøvler. Uansett hvilken livsstil du har, er tørr hud en veldig vanlig plage, og spesielt på føttene. Huden på føttene er mer sårbar for tørr luft, fordi den har færre oljekjertler enn huden på andre deler av kroppen. Heldigvis kreves det ikke rakettforskning for å behandle tørr hud på føttene. Faktisk kan en enkel fuktighetsrutine være veien til myke, friske føtter - og selvtillit til å vise dem frem! 

 

Viktigheten av fuktighet

Når det kommer til tørr hud er det igjen viktig å holde huden hydrert. Det er her en god fuktighetskrem kommer inn i bildet. Gode fotkremer absorberes inn i huden, og hjelper huden med å beholde dens naturlige vann i de ytterste lagene. Kremen fungerer også som en ekstra barriere og beskytter huden din.

 

Scholl intensiv fotkrem for tørr hud inneholder næringsrike ingredienser som vitamin A og E, og er veldig godt egnet for behandling av tørr hud. Kremen kan brukes regelmessig, etter en fotskrubb, eller rett etter en dusj, for å holde huden dehydrert og myk i lang tid. Du kan til og med ha på kremen over natten, og våkne opp til glatte, myke resultater!

 

Skrubb det vekk!

Tørr hud kan gi overflødig død hud på overflaten av føttene. Derfor: før du tar på deg fuktighetskrem, hvorfor ikke gi deg selv en ordentlig spabehandling hjemme? Bruk den elektriske fotfilen Velvet Smooth for å få bukt med den tørre huden. For best resultat påfører du fuktighetskrem umiddelbart etterpå.

 

Ikke mer vinterdvale

Det kan være fristende å ignorere føttene gjennom vintermånedene, når de uansett har det behagelig og fint i tykke vinterstøvler og et lag av sokker. Å vise frem føttene vil uansett ikke være veldig fristende på denne tiden av året. Men hvis du forsømmer føttene gjennom vinteren og ignorerer den tørre huden, vil det bli mer jobb når du skal gjøre føttene klare for sommeren. Hvorfor ikke prøve å gi føttene dine pleie og kjærlighet gjennom hele året, og dermed være godt forberedt til den første strandturen når sommeren kommer?

 

Ikke skrubb for hardt

Mens peeling er en veldig god måte å få bukt med tørr hud på, er det viktig å ikke skrubbe huden din altfor hardt. Da kan du risikere kutt i huden, noe som vil ta tid å lege, og i verste fall føre til infeksjon. Det er altså ikke lurt å overdrive skrubbing – prøv heller å skrubbe lett og forsiktig på ukentlig basis.

 

Hold føttene dine tørre etter behandling

Det kan kanskje høres ut som et rart råd å skulle holde føttene tørre når det er nettopp dét vi vil unngå. Men poenget er at man skal unngå klamme og fuktige sokker og sko, i tillegg til å sørge for at man tørker føttene ordentlig etter behandling.

 

Det er altså ingen grunn til å uroe seg over tørr hud på føttene lenger. Innarbeid en god fuktighetsrutine og følg disse praktiske tipsene for å holde føttene dine myke og sunne!