Å gå uten sokker - kan det føre til tørr hud?

 

Det finnes mange folk over hele verden som ikke bruker sokker til daglig – dette av ulike grunner som mote, klima, kultur eller andre ting. Men det å gå uten sokker i skoene kan faktisk føre til en rekke ulike fotproblemer. 
1. Svette:

Vi har tusenvis av svettekjertler på føttene våre, og føttene vil produsere svette uansett om det er varmt eller ikke. Hvis du går uten sokker, vil skoene absorbere det meste av svetten fra føttene dine. Dette vil ikke bare føre til at skoene lukter vondt, men også at du får gnagsår og blemmer, ettersom de klamme føttene gir friksjon i skoene.

Fotsopp kan oppstå som et resultat av svette føtter. Fotsoppen elsker de mørke og fuktige omgivelsene i svette sko. Symptomer kan være kløe og sprukken og tørr hud, spesielt mellom tærne. Foteksperter anbefaler å bruke sokker av ull eller i silkeblanding for å hjelpe med å absorbere svette og forebygge fotproblemer. Hvis du velger å gå uten sokker i skoene, må du sørge for å ta av deg skoene så ofte du kan.

2. «Gå inn» de nye skoene dine:

Hvis du går uten sokker i helt nye sko kan det føre til blemmer og gnagsår. Derfor er det viktig å «gå inn» de nye skoene skikkelig før du kan bruke dem uten sokker. Når skoene er helt nye er det lurt å ha de på deg når du går rundt hjemme. Bruk de i korte perioder om gangen til du føler at skoene har strukket seg og tilpasset seg foten din.

3. Hold føttene rene:

Hvis du ikke vasker og tørker føttene dine skikkelig hver dag, er du mer utsatt for å utvikle fotproblemer. Dette må gjøres for å forebygge oppsamling av svette og bakterier. Bruk Scholl Velvet Smooth Fotbad som inneholder grønn kaviar, sjømineraler og vitamin E som gir fuktighet til tørr hud, så vel som å lindre og rense føttene dine. Tørk føttene dine grundig etterpå - særlig mellom tærne - for å forebygge fotproblemer som fotsopp.

4. Tilfør fuktighet:

Sandaler og åpne sko kan også skape problemer for føttene dine. Åpne sko gir ikke like god støtte til føttene dine som lukkede sko gjør. Hvis du bruker åpne sko ofte kan det føre til at fotputen ekspanderer ut til sidene, noe som øker press og vil føre til hard og tørr hud. Huden på hælen kan også bli tørr ettersom den konstant eksponeres for luft.

Unngå tørr hud på føttene ved å tilføre fuktighet med en næringsrik fotkrem, som Velvet Smooth Dagkrem. Denne kremen kan smøres på etter at du har dusjet, og gir deg myke og vakre føtter. Ved å regelmessig tilføre fuktighet til føttene dine, kan du også forebygge smertefulle sprukne hæler, som oppstår når tørr hud ikke behandles jevnlig. Hvis føttene dine er veldig tørre, kan du prøve en dobbel fuktighetsbehandling ved å påføre et fuktighetsgivende serum før fotkremen. Da får du virkelig taklet den tørre huden på føttene dine.

5. Varier mellom skoene:

Hvis du vil gå uten sokker, er det best å ha mer enn ett par sko eller sandaler som du kan bruke. Skoene trenger minst 24 timer for å tørke skikkelig slik at man får hindret spredning av muggsporer som kan gi fotsopp. Bytt mellom å bruke sandaler den ene dagen, og lukkede sko den andre dagen. Dette vil forebygge både sprukne hæler og tørr hud på føttene.