Hvordan behandle fotsvette på best mulig måte

 

Ingen ønsker å være kjent som den med de stinkende føttene! En filmkveld hjemme, skoshopping med venner, eller en helaften med bowling kan bli både flaut og ubehagelig for deg hvis føttene dine lukter vondt! Dette er ikke nødvendigvis noe du trenger å bekymre deg for - det finnes heldigvis mange måter å slippe unna fotsvette på.

 

Fotsvette

Fotsvette er et vanligere problem enn du kanskje tror. Hver fot har rundt 250 000 svettekjertler, og det er mer enn noe annet sted i kroppen. Svette i seg selv er faktisk luktfritt - det er kombinasjonen av svette og bakterier som allerede finnes på huden som forårsaker den forferdelige lukten. Tenåringer og gravide er ekstra utsatt for svette på grunn av hormonforandringer i kroppen.

Hva du skal gjøre

Forebygging er den beste måten å kurere illeluktende føtter på, og det kan gjøres på mange måter:

  • Personlig hygiene er vesentlig. Hvis du vasker og tørker føttene dine grundig hver dag vil det hjelpe med å holde dem friske.
  • Det er også veldig viktig å ha på seg riktige sokker, og ideelt bør de være laget av ull eller bomull som lar føttene dine få puste. Unngå å bruke nylon da det ikke har de samme pustende egenskapene.
  • Viktigere enn dette, bør du bytte sokker hver dag - om ikke to ganger daglig. Hvis du bruker de samme sokkene to dager på rad vil svetten varmes opp igjen, og lede til vond lukt.
  • Et veldig godt tips for grundig vask av sokkene er å snu dem med innsiden ut før du legger dem i vaskemaskinen. Da er det større sjanse for at døde hudceller som ligger igjen i sokkene vaskes av.
  • Så vel som sokker, er det viktig å bruke riktige sko for å holde føttene dine velduftende! Aller helst bør du bruke lær eller tøysko, da disse lar føttene få puste. Du bør også skifte sko hver dag og gi dem 24 timer etter bruk til å tørke ordentlig. Hvis du legger krøllet avispapir på innsiden av de våte skoene vil de tørkes over natten.
  • Et annet veldig godt tips for å forhindre svette og illeluktende føtter er å bruke Scholl Fresh Step Antiperspirant. Den virker på samme måte som en vanlig deodorant. Du sprayer den i skoene før og etter bruk. Den fjerner umiddelbart lukt, og gir deg friske, luktfrie sko i 24 timer, og passer til alle typer skotøy.

Vi ønsker vel alle å kunne ta av skoene uten å måtte skjemmes på grunn av illeluktende føtter. Derfor er det lurt å ha disse tipsene i bakhodet for å sikre at føttene dine er friske og velduftende gjennom dagen.