Svette føtter


Lær hvordan du behandler svette føtter!

Hva forårsaker fotsvette?

Alle kan slite med fotsvette, men dette er ikke noe som folk ønsker å snakke om. Det kan virke som man bare svetter på føttene, i armhulene og i håndflatene, men vi har faktisk svettekjertler over store deler av kroppen. Grunnen til at det er disse områdene hvor du mest sannsynlig svetter mest, er fordi de har en så høy konsentrasjon av svettekjertler. Dersom du svetter overdrevent mye, kan det få uønskede bivirkninger hvis det ikke behandles – som for eksempel fotsopp og andre hudsykdommer.

Oppdag

Hvordan behandle fotsvette på best mulig måte

Ingen ønsker å være kjent som den med de stinkende føttene! En filmkveld hjemme, skoshopping med venner, eller en helaften med bowling kan bli både flaut og ubehagelig for deg hvis føttene dine lukter vondt! Dette er ikke nødvendigvis noe du trenger å bekymre deg for - det finnes heldigvis mange måter å slippe unna fotsvette på.

Oppdag

Myter om forebygging av illeluktende og svette føtter

Det finnes en rekke kjerringråd mot de aller fleste helserelaterte problemer, som at «Leppepomade gjør leppene dine enda tørrere!» eller «Hvis du napper ut grå hår, vil enda flere vokse ut». Men dette er nok bare myter og lite hjelpsomme råd. La oss nå ta en titt på noen av mytene omkring føtter og fotpleie. Vi skal undersøke nærmere hva som er fakta og hva som er fiksjon.

Oppdag

Svette føtter og trening

Ikke la fotsvette ødelegge for deg. Følg tipsene våre for å forebygge fotsvette på treningssenteret, så du heller kan konsentrere deg om treningen. Det er helt normalt å svette - spesielt når du trener. Husk på at føttene dine har over 500 000 svettekjertler (flere kjertler per cm enn noe annet sted på kroppen), og kan produsere en svettemengde tilsvarende to kjøkkenglass i løpet av en dag.

Oppdag

Fem tips til luktfrie føtter

Det er både flaut, ubehagelig og stressende, men det kan heldigvis behandles. Disse fem tipsene til forebygging av illeluktende og svette føtter, vil gjøre slutt på bekymringene dine. Vi har flere svettekjertler på føttene enn på noe annet sted på kroppen. Og disse svettekjertlene har litt av en jobb å gjøre: de skal kjøle ned føttene, samtidig som de skal sørge for å holde føttene fuktige og smidige. Svettekjertlene har altså en veldig nyttig funksjon. Men svetteproduksjonen kan også føre til problemer - deriblant vond lukt. Heldigvis kan du kvitte deg med dette problemet ved å følge disse trinnene:

Oppdag