Raske løsninger for sprukken hud om sommeren

 

Sommeren nærmer seg, og snart kan du glede deg over å bruke alle de fine sandalene og de åpne skoene igjen. Men du er kanskje ikke like glad for dette hvis hælene dine er tørre og sprukne. Fortvil ikke! Det finnes mange ulike metoder for få dem friske og vakre igjen. Hvis du starter allerede nå, vil du være klar i tide til sommersesongen!

 

Årsaker til sprukne hæler

Hva er egentlig årsaken til at man får stygge og sprukne hæler i utgangspunktet? Sprukne hæler er vanligvis forårsaket av mangel på tilstrekkelig med fuktighet. Dehydrering er ofte en av de viktigste årsakene til tørr hud. Husk derfor å drikke rikelig med vann hver eneste dag, i tillegg til å tilføre føttene fuktighet regelmessig – gjerne daglig. Sprukken hud kan forverres gjennom en kald vintersesong. Andre faktorer som kan bidra til forverring er usunne matvaner (huden din trenger masse vitaminer og næringsstoffer for å holde seg frisk og sunn), bruk av feil type sko, eller at man ligger i et varmt bad for lenge. Har du diabetes kan dette også være en årsak til forverring av problemet. I tillegg er alder en viktig faktor ettersom huden mister evnen til å strekke seg ut med alderen. Sprukken hud er derfor mer vanlig når du blir eldre.

 

Midler mot sprukken hud

Det finnes mange forskjellige triks du kan prøve hjemme for å ta hånd om sprukken hud. Et eksempel er å legge føttene i varmt vann med sitronsaft (syreegenskapene i sitronene hjelper med å mykne den ru og grove huden som gir sprukken hud). For behandling av sprukne hæler er det lurt å fjerne den harde huden rundt sprekkene, i tillegg til å gjenopprette fuktigheten i huden. Ved å gjøre dette tar du både hånd om årsakene til og virkningene av sprukken hud. Hvis du vil unngå for mye søl og rot når du behandler føttene dine hjemme, gjør du lurt i å prøve Scholl krem for sprukne hæler. Denne kremen får best virkning når den påføres to ganger om dagen. Det er klinisk bevist at kremen kan reparere og lindre tørre og sprukne hæler, og den gir i tillegg synlige resultater på bare tre dager!

 

Scholls krem for sprukne hæler - ingredienser og fordeler

25% urea: Trenger dypt inn i det øverste laget av huden, holder fuktigheten inne og gjenoppretter fuktighet i selv den mest harde og grove huden.

 

Lanolin: Det er bevist at lanolin har sårhelende egenskaper i tillegg til at det reparerer hudens beskyttende barriere. I tillegg er dette en ingrediens som passer særlig godt for folk med diabetes og sensitiv hud.

 

Olje-i-vann-emulsjon, som lager en tynn film av beskyttende barriere på huden: Hjelper gjennomtrenging av de fuktighetsgivende ingrediensene inn til hudens ytterste lag. Reduserer vanntap gjennom fordamping og hjelper huden med å holde på vann lengre.

 

Drieline™: En ingrediens som øker kollagensyntesen. Kollagen gir huden elastisitet, og hjelper også med å forhindre splittelse og sprekker i huden.

 

Pantotensyre/Vitamin B5: Vitamin B5 forbedrer hudens tilstand.

 

Bisabolol: En lindrende ingrediens som hjelper til med å redusere ubehaget med sprukne hæler.

 

Ikke fettete og lett absorberende: Rask og enkel å påføre på huden din, og du kan ta på deg klær rett etterpå.

 

Det er best å påføre kremen på kveldstid rett før du skal legge deg. Ta på deg sokker slik at produktet får tid til å trekke seg ordentlig inn i huden. Kremen inneholder keratin som hjelper den naturlige fornyelsesprosessen i huden og lager en naturlig barriere for raskere reparasjon av sprukken hud. Keratin er en viktig komponent i cellene som utgjør de beskyttende strukturene i hud, hår og negler. Du kan oppleve synlige forbedringer på bare tre dager. Dette produktet hjelper deg altså godt på vei mot myke og glatte hæler! En annen løsning kan være å bruke Scholl Velvet Smooth (elektrisk fotfil) for å redusere tykkelsen av den harde huden på føttene dine. I mer alvorlige tilfeller vil du kanskje trenge hjelp fra en fotterapeut for å fjerne det tykke laget med hard hud. Unngå å fjerne de naturlige oljene i huden så godt det er mulig, ettersom disse oljene hjelper med å beskytte huden din og forhindrer sprekker. Unngå derfor å dusje i altfor varmt vann og ikke bruk såper med veldig høyt pH-nivå, da dette kan bidra til å fjerne oljene fra huden.

 

Med noen få justeringer og litt pleie og kjærlighet, vil du være kvitt de sprukne hælene for sommeren, og for all fremtid!