Historien bak vakre negler

 

Med en glamorøs manikyr eller pedikyr kan man enkelt sette prikken over i’en på et nytt antrekk. Neglepleie har stadig blitt mer populært i de nyere tider, men hvor kommer egentlig denne neglebesettelsen fra? Har vi alltid vært opptatt av å ta vare på neglene våre? Vi tar en titt på historien til neglepleie, og ser nærmere på noen av de fantastiske hjelpemidlene som er tilgjengelige i dag…

Hvor startet det hele?

Å ha velpleide negler var en viktig del av aristokratiet i eldgamle tider. De kongelige i Egypt, deriblant Cleopatra, pleide å male neglene røde for å symbolisere status, mens i det eldgamle Kina var statussymbolet å la neglene vokse seg veldig lange.

Etter den industrielle revolusjon på 1700- og 1800-tallet ble teknologien mer og mer avansert og nye hjelpemidler og verktøy for neglene ble utviklet. De fleste kvinner tok vare på neglene sine hjemme ved å bruke metallstenger, diverse syrer og sakser, men ved slutten av 1800-tallet ble de første neglesalongene åpnet i USA. Disse salongene tilbød manikyr til de som hadde råd til det, og velpleide negler ble raskt en viktig del av motebildet.

Da filmindustrien virkelig kom i gang på tidlig 1900-tallet, viste de glamorøse Hollywoods-skuespillerne frem sine perfekte negler lakkert i glinsende farger, og etterspørselen etter neglelakker, neglebeskyttere og andre hjelpemidler eksploderte.

Neglepleie i dag

I dag er det å ta vare på neglene sine blitt nesten like viktig som å pusse tennene, og det finnes mange tjenester og tilbud innen neglepleie. Du trenger ikke lenger å bruke en formue på dyre salongmanikyrer for å få fantastiske negler.

Det har aldri vært enklere å pleie neglene hjemme. Så enkelt som bare det kan du få skinnende, sunne og vakre negler, og det finnes et bredt utvalg av hjelpemidler tilgjengelig.

Neglefil: Mange bruker manuelle neglefiler, men teknologien har utviklet seg, og Scholl har nylig introdusert Velvet Smooth elektroniske neglepleiesystem. Denne elektriske neglefilen kommer med tre ulike hoder for filing, pussing og polering, og gjør manikyr og pedikyr enklere enn noen gang.

Negleklipper: Enhver negleekspert vil fortelle deg at det er helt avgjørende at du har en egen negleklipper. Både for hygienens skyld og for å forebygge at neglene svekkes og brekkes. Det finnes egne negleklippere med ergonomisk design som gjør at du kan klippe neglene med ultimat presisjon og kontroll.

Fotfil: De fleste av oss vil en eller annen gang få hard hud på føttene våre. For å forebygge fremtidige problemer med hard hud er det best å ha en fotfil tilgjengelig for å regelmessig kunne pusse føttene dine myke. Hvis du er på utkikk etter salongresultater kan du bruke Scholl Velvet Smooth med diamantkrystaller. Dette er et veldig effektivt elektronisk hjelpemiddel, med et mikroslipende rullehode som du bruker på den tørre huden for å pusse føttene dine myke igjen.