Fiskebehandling 

Fiskebehandling er en eksfolierende behandling som utføres ved hjelp av fisker i spesialakvarier. Det høres kanskje litt merkelig ut, men det er verdt å prøve det. 

Har du hørt om det?
I Tyrkia og Midtøsten har man brukt denne metoden i mange år, men det er først i de siste årene det har blitt populært i Europa. Det fungerer på den måten at du setter føttene i et basseng med småfisk i 20–30 minutter, og i den tiden spiser fiskene overhud, liktorner og træler, og du blir også kvitt tørr hud. 

 

Hva slags fisker er dette?
Doktorfisk er kallenavnet på kangalfisken, som hører hjemme i Kangal-regionen i Sentral-Tyrkia. Fiskene har ikke tenner, og de bruker den lille sugemunnen når de skal spise alger eller, i dette tilfellet, huden på føttene våre. 

Er det ubehagelig?
Nei, det er en naturlig måte å peele føttene på, og samtidig får du lett massasje! I begynnelsen kan det kile litt, men når du blir vant til det, føles det ganske godt. 

 

Er det sikkert?
Risikoen for infeksjon er sannsynligvis lav hvis du besøker et spa med god hygienestandard. Vi anbefaler sterkt at du bare besøker spavirksomheter med tillatelser. Hvis du har sår, infeksjoner, gnagsår og vorter på hender og føtter eller med symptomer på diabetikerfot, bør unngå denne behandlingen.