10 gode tips for å få negler med wow-effekt.

 

Vil du ha vakre og skinnende negler, like velpleide og perfekte som om du akkurat har kommet ut fra skjønnhetssalongen? Ikke noe problem! Det er lett som bare det med disse 10 enkle hemmelighetene:

1. Beskytt hendene:

Bruk alltid hansker når du vasker opp eller vasker badet for å beskytte neglene. Sterke vaskemidler, og det at man holder hendene i vann i lengre perioder, kan tørke ut overflaten på neglene dine og gjøre dem dehydrerte og sårbare.

2. Spis riktig:

Hvis du vil ha sterke og sunne negler, ta en titt på kostholdet ditt og forsikre deg om at du får i deg rikelig med essensielle fettsyrer. Disse finnes blant annet i laks og i linfrøolje og kan hindre at neglene blir sprøe, skjøre og tørre. Sørg for at du får i deg rikelig med sink også. Det finnes i kjøtt, fisk og meieriprodukter, og hjelper med å forebygge de hvite merkene som oppstår på neglene fra tid til annen.

3. Klipp neglene dine ordentlig: 

Hvis du vil unngå inngrodde tånegler, sørg for at du klipper dem på riktig måte. Foteksperter anbefaler å bruke en god tåneglklipper og at man klipper rett over i små seksjoner for å unngå å svekke neglen. Ikke klipp for mye, og ikke klipp sånn at neglene får skarpe kanter ettersom det kan gi inngrodde negler.

4. Fil ned: 

En neglefil er en av de viktigste hjelpemidlene når du skal fikse neglene dine. Fil tåneglene forsiktig ned etter å ha klippet dem. Scholl elektroniske Velvet Smooth neglepleiesystem har et spesielt filehode som tillater deg å file tåneglene rett over. I tillegg hjelper den deg med å lage ulike former på fingerneglene mer presist enn en manuell neglefil.

5. Bruk neglebuffer: 

Vil du ha skinnende, sunne negler uten å måtte bruke neglelakk? Da vil en neglebuffer være et must ettersom den hjelper med å mykne overflaten på neglene og gir et superskinnende resultat. Vår Scholl elektroniske Velvet Smooth neglefil kommer med et separat pussehode som raskt jevner ut ujevnheter på neglene, i tillegg til et poleringshode som gir neglene en sunn og velpleid finpuss.

6. Ikke klipp neglebåndene: 

Prøv å unngå å klippe neglebåndene dine ettersom det kan gi infeksjoner. Hvis du absolutt må gjøre noe, kan du etter et varmt bad pakke en neglebåndsdytter inn i en fuktig bomullsdott og forsiktige dytte ett og ett neglebånd ned.

7. Unngå aceton: 

Faste brukere av neglelakk bør unngå å bruke neglelakkfjerner som inneholder aceton, spesielt hvis man har skjøre negler. Aceton stripper neglen for fuktighet, og øker sannsynligheten for at neglen skal brekke.

8. Velg naturlig: 

Dropp akrylnegler eller gelmanikyr i noen uker og la neglene være naturlige. Jo flere kjemikaler og sterke ingredienser som neglene dine eksponeres for, jo svakere og mer utsatt for å knekke kan de være. I stedet bør du behandle dem med en hjemmemanikyr slik at neglene blir skinnende, sunne og velpleide.

9. Olje: 

Hvis neglene dine er tørre eller utsatt for å brekke; prøv å masser inn en hydrerende olje i neglene hver kveld før du legger deg. Scholl Velvet Smooth negleolje inneholder syv nærende oljer som gir fuktighet til neglebåndene og neglene, og gir skinnende og sunne tå- og fingernegler.

10. Neglesoppbehandling:

Forandringer i neglene kan indikere en soppinfeksjon. Se etter om neglen har blitt misfarget (ofte i gul eller brunaktig farge), om det har oppstått hvite «øyer» på negleoverflaten eller om neglen har blitt mer ru og skjør. Behandle det med en neglesoppbehandling som er spesielt formulert for å trenge inn til neglen for å drepe soppen. Denne behandlingen vil også hjelpe med å forebygge spredning av sopp og beskytte mot gjentakelse.