Hold føttene dine vakre gjennom vinterenNår gradene kryper ned mot minus, og de varme sommerdagene er vage minner, kan det være fristende å pakke inn føttene i tykke sokker og støvler mens man venter på våren. 

Men visste du at føttene våre trenger like mye pleie på vinteren som på sommeren for at man skal unngå problemer som sprukne hæler, tørre fotsåler, og hard hud på føttene? Og vet du hva kan du gjøre for å holde føttene dine sunne og vakre vinteren gjennom?


1. Bruk riktige sokker og sko

Når føttene går gjennom ekstreme temperaturer - fra veldig kaldt til veldig varmt - kan det gå utover fuktighetsnivået i huden vår. Huden i føttene tappes for mye av den fuktigheten den trenger, og dette kan lede til smertefulle sprukne hæler. 

For å hindre at føttene tørker ut bør du sørge for å holde føttene varme. Bruk riktig fottøy som gjør at føttene holder stabil temperatur, og bruk ullsokker i stedet for bomullsokker for å beskytte føttene mot kulden.

2. Unngå ekstreme temperaturer

Det kan føles himmelsk å hvile de kalde føttene dine på en varm radiator, eller varme de ved peisen eller i et varmt bad, men alt dette vil bare føre til at huden din tørker ut enda mer. Det vil dra ut fuktigheten fra føttene dine, og kan føre til tørre, dehydrerte fotsåler, samt sprukne hæler. 

Hvis du ikke klarer å motstå fristelsen til å varme føttene dine i et varmt bad, så sørg i hvert fall for at du tilsetter Scholl Velvet Smooth fotbad. Dette inneholder grønn kaviar, sjømineraler og vitamin E for å mykne og lindre tørre føtter, og vil gjøre at føttene føles deilige og myke, samtidig som du får gitt deg selv en skikkelig velværeøkt. Ikke bare vil det gi deg en fantastisk følelse, men også varme og gode føtter!

3. Tilfør fuktighet daglig

Bruk en fuktighetsgivende fotkrem daglig. Dette er en viktig del av en god fotpleierutine på vinteren hvis du vil forebygge hard hud og sprukne hæler. Etter at du har dusjet eller badet, masserer du inn Scholl Velvet Smooth intensivt serum over hele foten. Hyaluronsyren og den grønne kaviaren gjør underverker for tørr hud, og gir deg umiddelbare resultater.

4. Fjern hard hud ukentlig

Du bruker kanskje bare fotfil i sommermånedene når du vil vise frem føttene dine, men ved regelmessig bruk gjennom vinteren, kan fotfilen (for eksempel Velvet Smooth elektrisk fotfil med diamantkrystaller) holde føttene dine vakre og myke året rundt. 

Hvis du ønsker raske resultater uten så mye anstrengelse, kan du bytte ut din vanlige fotfil med Scholl Velvet Smooth. Dette er en elektrisk fotfil med mikroslipende rullehode som raskt og enkelt hjelper deg med å file bort hard hud. Da blir du klar for hvilket som helst jule- eller nyttårsselskap - selv på kort varsel! 

Den er et enkelt, men effektivt tillegg til din nåværende fotpleierutine.