FotgymnastikkBygg opp styrke og fleksibilitet i slitne føtter ved hjelp av dette treningsprogrammet med ni øvelser.
 

1. Begynn med å stå rett opp og balansere vekten på begge føttene. Overfør kroppsvekten til hælene og krøll tærne nedover. Rett dem ut og gjenta 10 ganger. Denne øvelsen er bra for den generelle styrken, men også for å bli kvitt kramper i tærne eller i fotsålen. 

2. Sett en fot på et håndkle på gulvet. Ta tak i håndkleet med tærne og dra i det.  Gjenta fem ganger og bytt fot. Når foten din har vent seg til denne øvelsen, kan du øke motstanden ved å legge en bok eller noe annet tungt på håndkleet.

3. Sitt på en stol eller krakk, og gni fotsålen på den ene foten mot huden på motsatt bein. Fra kneet til ankelen og opp igjen. Gjenta 20 ganger. Øvelsen hjelper mot spenning rundt skinnebeinet og øker smidigheten i foten du masserer med. 

4. Rull en ball under fotballen i to minutter. Denne øvelsen masserer undersiden av foten og kan hjelpe mot ubehag fra kramper, leggsmerter eller spenninger i fotbuen. 

5. Ligg på gulvet og hvil det ene beinet på en pute på høyde med leggen din. Roter foten 10 ganger med klokken og deretter mot klokken. Gjenta med den andre foten. 

6. Ta utgangspunkt i samme posisjon som i trinn 5. Tenk deg at stortåen din er en penn og "skriv" tallene fra 1 til 10. Gjenta med den andre foten. 

7. Ta utgangspunkt i øvelse 5. Hold foten i loddrett stilling (tærne opp, hælen ned). Bøy ankelen slik at tærne peker mot deg og deretter bort fra deg. Gjenta 10 ganger. 

8. Sett 10 små gjenstander (ikke skarpe) og en beholder på gulvet (klinkekuler passer perfekt, men det går bra med mynter også). Grip tak i gjenstandene med tærne dine, og slipp dem ned i beholderen. For å være sikker på at du bruker alle tærne, kan du prøve denne øvelsen med en blyant også. 

9. Avslutt øvelsene med å stå opp og heve og senke deg selv på tåspissen (med føttene samlet) 10 ganger.