Neglesopp


Lær hvordan du kan bli kvitt neglesopp.

Neglsopp – Det du trenger å vite

Neglesopp er en vanlig tilstand som skyldes en bestemt sopptype under negleoverflaten. Den er først og fremst vanligst i tåneglene, men i noen tilfeller kan også fingerneglene angripes. Soppen som forårsaker neglesopp, dermatofytter, lever av kreatin som negler er bygget opp av. Derfor kan negler som er angrepet av neglesopp bli deformerte og ødelagte. Neglsopp medfører vanligvis ikke fysiske symptomer, men kan i noen tilfeller føre til smerter og ubehag hvis det ikke behandles.

Oppdag

Hvordan oppdage tidlige tegn på neglesopp

En negleinfeksjon kan potensielt bli en vedvarende lidelse, men hvis du vet hvilke tidlige tegn du skal se etter er du bedre rustet til å unngå at dette skjer.

Oppdag

Tips for å unngå neglesopp

Neglesopp påvirker keratinet som neglen er bygget opp av. Neglesopp er forårsaket av oppbygning av sopp som naturlig finnes på foten din. Symptomer kan variere fra rent kosmetiske symptomer til smerter avhengig av stadiet på infeksjonen. Hvis neglesoppen oppdages sent kan det bli et vedvarende problem, og i noen tilfeller vil det ta ett år eller lenger før det forsvinner helt. Det er også en risiko for at neglen faller av. Det er altså lurt å unngå å få neglesopp i utgangspunktet, og noe av det mest effektive man kan gjøre er å innarbeide gode rutiner for hygiene.

Oppdag

Neglesopp – behandling og forebygging

Lær mer om behandling av neglesopp, og hvordan man kan redusere risikoen for å få det igjen. Neglesopp er en type infeksjon som kan påvirke selve neglen og/eller neglesengen under neglen. Soppen kommer inn til neglen via sprekker eller mellomrom mellom neglen og neglesengen. Neglesopp kan gjøre at neglen blir hvit 

Oppdag