De riktige skoene til kjolen: Unngå liktorn på en kveld ute på byen

 

Det er duket for kvelden du lenge har ventet på. Du har kjolen klar og er nysminket, men hva med skoene? Er føttene dine klare? Ukomfortable og stive sko, eller flatterende, men smertefulle høye hæler, kan by på problemer - og særlig hvis de sjeldent brukes. Forbered føttene dine for en kveld ute på byen med tips fra oss for å forhindre liktorn og unngå den smertefulle følelsen.

Hva er liktorn?

Liktorn er områder med hard hud på foten din som kan forårsake en dunkende, smertefull følelse når du går eller står i lengre perioder. Sjansen for å få liktorn er ekstra stor når du bruker høye hæler eller nye sko som føttene ennå ikke har vent seg til. Over liktornen er det ofte et område med fortykket, hard hud. Liktornen stikker som en kjegle inn i foten og presser på endene av nervecellene, og dette kan gi både smerte og ubehag. Det vil være ubehagelig å gå - særlig med trange sko og høye hæler.

Hvorfor har jeg dem?

Liktorner er forårsaket av konstant friksjon og press på vektbærende områder på føttene dine. Dette kan skyldes måten du går på, eller at du har på feil sko - enten for trange eller for løse. Hvis føttene dine er benete, kan du være ekstra utsatt for liktorn ettersom du da ikke har så mye naturlig støtdemping i føttene dine. Du vil også være ekstra utsatt hvis du har skjev stortå.

Hva kan jeg gjøre?

Først og fremst bør du sørge for at festskoene du kjøper passer ordentlig på foten din. Hvis de er vonde å ha på seg allerede i butikken, er sjansene store for at de vil føles enda verre etter at du har gått med dem i noen timer. Hvis du har liktorn fra før av, vil den også forverres hvis du går med vonde sko. Hvis du opplever smerte og ubehag, er det lurt å sette inn en innersåle i skoene dine slik at du får fjernet presset på liktornene og områdene hvor det er lite støtdemping. Er du bekymret for at fotsmertene vil være uutholdelige på slutten av kvelden? Ikke noe problem! Bare ta med deg et par ballerinasko eller lave sandaler i vesken sånn at du kan ta på deg de senere for å gi føttene en pause fra de høye hælene.

Lindre smerten og behandle liktorn

Bruk Scholl Liktornplaster for å beskytte mot trykk og gnaging fra skoene. Sett plastrene på liktornen før du skal ut. Du vil oppleve smertelindring og lettelse fra presset. Prøv Scholl 2i1 Express liktornsbehandling som gir resultater allerede etter fem dager. Med denne kan du behandle flere liktorner samtidig - enten de er harde og befinner seg øverst på tærne eller på fotputen på undersiden av foten, eller om de er myke liktorner mellom tærne. Du får med en skraper som fjerner de øverste lagene av liktornen, i tillegg til en behandlingsvæske som trenger seg inn til liktornen og hjelper med å mykne og til slutt fjerne den.