Liktorner


Lær hvordan du kan bli kvitt liktorner.

Hvordan fjerne liktorner

Liktorner er navnet på de små, harde sirklene som kan dannes på føttene som følge av overdrevent trykk på huden. De oppstår ofte på grunn av sko med dårlig passform eller som er for trange. De kan også forekomme på særlig tynne føtter, da det er mindre polstring til å forhindre huden i å trykke inn på knokkelen og får en liktorn til å oppstå.

Oppdag

Hvordan unngå liktorn

Liktorn er en plage som kan oppstå på grunn av langvarig og overdrevent trykk mot huden. Det er en rekke grunner til at det kan oppstå, som for eksempel at du bruker altfor trange sko, eller at du har veldig benete føtter. Den underliggende årsaken kan ofte kokes ned til mangel på støtdemping.

Oppdag

Liktorn: fakta og enkel fjerning

Liktorner er hudens egen beskyttelsesmekanisme mot friksjoner og gnissing, men uheldigvis kan disse liktornene også føre til plager for den som har det. Liktornene kan bli både stygge og smertefulle. De tykke, harde områdene med hud som en liktorn utgjør kan gjøre det smertefullt å gå. Liktornene oppstår som oftest på fotsålen eller på fotputen på undersiden av foten, øverst på tærne, på utsiden av lilletåen (hvor skotøy gnisser), og mellom lilletåen og nabotåen. 

Oppdag

De riktige skoene til kjolen: Unngå liktorn på en kveld ute på byen

Det er duket for kvelden du lenge har ventet på. Du har kjolen klar og er nysminket, men hva med skoene? Er føttene dine klare? Ukomfortable og stive sko, eller flatterende, men smertefulle høye hæler, kan by på problemer - og særlig hvis de sjeldent brukes. Forbered føttene dine for en kveld ute på byen med tips fra oss for å forhindre liktorn og unngå den smertefulle følelsen. 

Oppdag

Liktorn: ulike typer og årsaker

La oss ta en titt på hovedårsakene til at du får liktorn på føttene dine. I tillegg vil du få noen tips til hvordan du kan fjerne liktorn. For mest mulig effektiv behandling av liktorn, er det viktig å finne ut hva slags liktorn du har. Det skilles mellom fem hovedtyper - alle forårsaket av press eller friksjon på benete områder. Liktornene kan være ekstra smertefulle hvis kjernen i selve liktornen presser på en nerve.

Oppdag