Hard hud på føttene? Her er noen tips (inkludert elektronisk fotfil)

 

Hard hud på føttene kan ofte føre til ubehag og være vanskelig å gjøre noe med. Men det trenger ikke å være slik! Scholl kan kanskje ha funnet løsningen med Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil. Det er et profesjonelt pedikyrsett som gir mykere føtter. Den elektroniske fotfilens diamantkrystaller fjerner skånsomt hard hud. Få myke, deilige føtter på kort tid ved å bruke fotfilen, og følg våre ti beste tips til hvordan unngå å få hard hud – og hva du kan gjøre med det om det har oppstått.

 • Velg riktig fottøy

Å gå med upassende fottøy kan ha mye å si for årsaken til at man får hard hud. Jevnlig bruk av sandaler, flip flops (kjipp kjapper) eller åpne sko utsetter føttene for skitt og ytre påkjenninger. Å gå med sko som passer dårlig kan også forårsake friksjon og uttørket hud, noe som resulterer i at den hardner til og kan sprekke opp[1]. Det er anbefalt å finne sko som har en god passform, og å variere fottøyet. Hvis du planlegger å bruke åpne sko – for eksempel på varme dager eller en tur til stranda – bør du vaske de grundig etter bruk.

 • Vask og bløtlegg føttene jevnlig

Om du tar fotbad og vasker føttene jevnlig er du langt på vei mot å forhindre at hard hud på føttene ikke blir et problem. Ved å gjøre det regelmessig bør huden på føttene dine forbli ren, myk og smidig. Du kan inkludere dette i bad- eller dusjrutinen[2].

 • Gi føttene dine fuktighet

Å smøre føttene dine jevnlig med en fuktighetskrem er også et viktig element i å forebygge hard hud. Scholl fuktighetskrem til hard hud trekker seg raskt inn i huden. Massér inn kremen daglig på rene, tørre føtter (men ikke mellom tærne) inntil den er absorbert.

 • Hold deg tørr på beina

Sørg for å holde føttene tørre i hverdagen. Sørg for å tørke de skikkelig (klapp, ikke gni) etter å ha dusjet, og blir du våt på føttene så skift sokker (og sko) så raskt som mulig. Sokker av ull puster og transporterer fuktighet vekk. Våte føtter kan føre til fotsopp over tid, og er mer utsatt for vortevirus.

 • Ha voks på føttene

Voks på føttene? Tro det eller ei, men det kan faktisk være en effektiv måte å bli kvitt hard hud på. Ikke bivoks eller hårfjerningsvoks altså, men parafinvoks. Smør områdene på føttene med parafinvoks (hvit vaselin) og ta på sokker før du legger deg om kvelden. Voksen myker opp den harde huden og hjelper mot tørrhet. Vask føttene med varmt vann og en mild såpe når du står opp[3].

 • Gjør fotøvelser

Når du opplever leddstivhet, leddgikt eller hammertå, kan hard hud dannes for å beskytte området av foten som har blitt berørt/blir utsatt. En god måte å holde leddene fleksible på er å bevege de rundt og gjøre fotøvelser. Dette kan gjøres på flere måter. Her er noen forslag på øvelser:

 • La føttene gå i sirkler (rotér føttene fra anklene ti ganger i hver retning)
 • Massér fotbuene ved å rulle føttene over en tennisball mens du sitter
 • Vipp tærne opp og ned
 • Investér i en fotmasserer
 • Det fine med disse øvelsene er at de kan gjøres så å si hvor som helst. Gjør de mens du sitter på kontoret, mens du ser TV, eller på fly/tog/buss. Øvelsene fremmer blodsirkulasjonen i føttene, og sunne føtter har vanskeligere for å utvikle hard hud[4].
 • Oppretthold et sunt kosthold

Å spise sunt er gunstig for hele kroppen din, inkludert føttene. Ved å spise mye næringsrik mat, ferskvarer og produkter av høy kvalitet med magre proteiner, og inkludere sunne oljer som olivenolje i kostholdet ditt (og unngå for mye sukker, alkohol og usunne oljer) kan bidra til å holde huden frisk og sunn og tilføre den fuktighet fra innsiden. Pass også på å drikke nok rent vann, slik at kroppen kan fornye seg selv og holde deg og huden din godt nok hydrert[5].

 • Ta en fiskepedikyr

Det høres kanskje rart ut for mange, men fiskepedikyr har blitt mer og mer populært. Det foregår ved at du plasserer føttene i et kar med varmt ferskvann hvor det svømmer rundt tannløse garra rufa fisk. Noen syns at følelsen når fiskene smatter og suger i vei på føttene er ekkel, mens andre syns det er behagelig[6]. Fiskene fjerner tørr og død hud, så føttene vil føles myke og deilige etterpå.

 • Lavendelolje

Påfører du lavendelolje på føttene kan det være med på å mykne huden. De helende egenskapene er også et pluss hvis du har sprukne hæler, og det anbefales å ha 15–20 dråper lavendelolje i varmt vann og så ha føttene i bløt i 15–20 minutter[7].

 • Pedikyr

Sist men ikke minst – en rask pedikyr! Scholl Velvet Smooth elektronisk fotfil har ruller med ørsmå biter av diamantkrystaller. Det gjør det enkelt å fjerne hard hud på et øyeblikk, slik at du får fantastiske, myke føtter. Nå er det bare å finne frem sandalene!

 

Som du skjønner er det mange metoder du kan ta i bruk for å forebygge og behandle hard hud. Bare finn den metoden som passer best for deg. Uansett hva du velger kan du være trygg på at det er mulig å få myke, flotte føtter!

 

 

[1] www.wisehomeremedies.com/how-to-get-rid-of-dry-hard-skin-on-feet/

[2] www.footcareexpert.co.uk/preventingandtreatinghardskin.html

[3] www.livestrong.com/article/187579-how-to-remove-hard-skin-from-feet/

[4] www.pedireviews.co.uk/how-to-get-rid-of-hard-skin-on-feet/

[5] www.pedireviews.co.uk/how-to-get-rid-of-hard-skin-on-feet/

[6] www.webmd.boots.com/foot-care/fish-spa-pedicure-faqs

[7] feet.thefuntimesguide.com/foot-callus-remover/