Hvorfor er det så viktig å fjerne hard hud fra føttene dine?

 

Det er føttene som bærer oss hver eneste dag, men på tross av dette får de ofte ikke den pleie og omsorg de både trenger og fortjener. Selv om føttene ofte er ute av syne, bør de ikke være ute av sinnet. Hvis vi forsømmer føttene på denne måten vil det gå utover føttenes helse, velvære og skjønnhet. Men hvordan holder man egentlig føttene sunne og vakre? Nøkkelen her er å ha kunnskap om hard hud på føttene, og hvorfor det er så viktig å ta vare på dem - og gjøre det til en del av din daglige rutine.

Hva er den harde huden på føttene mine?

Hard hud kan utarte seg ulikt for ulike mennesker. Noen har hardere hud enn andre, og man befinner seg dermed på ulike stadier av hardhetsskalaen. Rundt hælen og på tåballene kan det oppstå mindre områder med hard hud, og disse er ofte gulaktige i fargen. Denne huden er ganske tykk og er vanligvis mindre følsom enn den omkringliggende huden. Disse områdene med hud, også kjent som fortykket hud, er mindre definert enn liktorner - som ofte er mykere. Men fortykket hud og liktorn kommer av de samme årsakene. Den harde huden utvikles når huden gnisser mot noe (som for eksempel trange sko), og det dannes fortykket hud på områdene som blir utsatt for størst trykk og friksjon. Hvis man går mye barbent eller hvis føttene jevnlig utsettes for tungt trykk, ved for eksempel løping, er man ekstra utsatt for å få fortykket hud. Derfor er idrettsutøvere spesielt mottagelige for hard hud på føttene.

 

Hvordan bør jeg fjerne det?

Å fjerne hard hud blir enkelt når man bruker fotpleieserien Scholl Velvet Smooth. Disse produktene kan enkelt tilpasses dine individuelle behov, enten du har veldig hard hud eller rett og slett ønsker å forebygge fremtidig dannelse av harde hudområder på føttene dine. Velvet Smooth kan tilpasses dine spesifikke behov ved hjelp av de ulike rullehodene Scholl tilbyr. Føttene dine vil bli myke og fine!

 

Hvorfor er det viktig?

Bortsett fra selvtilliten ved å kunne vise frem føttene dine og vissheten om at de holder seg myke og vakre, er det viktig å unngå hard hud på føttene også av andre grunner. Hard hud på føttene kan over tid redusere følsomheten i huden din. Hvis det ikke behandles kan huden bli tørr, hoven og til og med sprekke. Dette kan være veldig smertefullt og kan føre til enda mer alvorlige hudproblemer.

 

Hvordan kan jeg forsikre meg om at jeg unngår hard hud?

Det finnes en rekke måter å forhindre dannelse av hard hud på føttene dine:

  • Bruk behagelige sko som passer ordentlig.
  • Så fort du merker smerter i føttene dine bør du undersøke det nærmere og prøve å finne årsaken for å unngå fremtidige problemer.
  • Tørk føttene dine ordentlig etter dusj og bad for å forsikre deg om at huden forblir sunn og vakker.
  • Finn en daglig rutine for fotbehandling som fungerer for deg. Det krever faktisk minimalt med tid og innsats for å få føttene til både se og føles vakre ut.