Hvordan forebygge og behandle hard hud

 

Føttene våre bærer oss gjennom dagen hvor vi står, går og sitter i lange perioder av gangen. Vi tar ikke like godt vare på føttene våre om vinteren som vi gjør på sommeren. Føttene blir gjemt bort i varme, store støvler og får generelt mindre oppmerksomhet. Dermed økes sjansen for at hard hud utvikles. Føttene fortjener like mye omsorg som resten av kroppen din, så det er viktig å ha en god hudpleierutine for føttene dine - uansett årstid. Da vil du også være klar for å vise frem dine vakre føtter når sommeren kommer. 

Lær mer om hard hud og hvordan å unngå det

Det finnes forskjellige typer av hard hud som dannes på foten - hvorav en av disse er callus. Callus fungerer som fotens forsvarsmekanisme; hard hud dannes over et sprukket område av foten som en beskyttende barriere mot videre skade. Det er flere ting som kan føre til hard hud, blant annet å gå i sko uten sokker, feil gange, altfor stramme eller løse sko eller mangel på fuktighet. Bruk av høye hæler er en vanlig årsak til liktorn som er mindre enn callus. Den har en tendens til å utvikle seg på toppen eller ytterkantene av tærne - spesielt på lilletåen. Den tykke huden på fotsålene blir fort tørr, ru og skjør som følge av trykk, intensiv belastning eller for trange sko. Et overskudd av nye celler dannes som en reaksjoner på trykk- og friksjonspunkter, og de områdene blir fort harde og får en udelikat, gulaktig farge. Callus er vanligvis ikke skadelig, men kan føre til smertefull sprukket hud, bakterielle infeksjoner og blødning hvis det forblir ubehandlet. Unngå dette ved å gi føttene jevnlig pleie. Fjern hard hud og smør på krem for å tilføre fuktighet. Dette vil ikke bare resultere i vakre, sommerklare føtter, men også forhindre smertefulle plager.

Regelmessig fotpleie

For å opprettholde vakre, myke og sunne føtter er det viktig å fjerne hard hud jevnlig. Hard hud kan behandles hos autoriserte fotterapeuter, men det finnes også fotpleieprodukter som du enkelt kan bruke hjemme. Scholls Velvet Smooth med diamantkrystaller er et effektivt produkt utviklet spesielt for å fjerne partier med tykk og hard hud på en skånsom og pålitelig måte. En god fuktighetskrem kan brukes for å forebygge hard hud og sørge for at huden får nødvendig fuktighet. Hydrert hud har mer elastisitet og dette minsker sjansen for at huden sprekker og blir skadet over tid. Smør derfor føttene med Scholl Velvet Smooth dagkrem eller nattkrem for et behagelig og mykt resultat.