Fakta om hard hud

 

Kunnskap om hard hud er viktig - særlig hvis du plages av det. Her kan du lese våre fem beste fakta om riktig behandling av hard hud. 

 

1. Hard hud kan være veldig ubehagelig. 

Huden på føttene dine er kanskje ikke like skjør som den i ansiktet ditt, men den har absolutt en grense for hva den tåler. Som en beskyttelsesmekanisme for føttene dine danner kroppen hardere hud. 

Overdrevent press eller gjentatt friksjon på føttene over lengre tid gjør at huden blir fortykket - også kjent som hyperkeratose.

Flere fakta

2. Hard hud oppstår særlig i to områder på føttene. 

Hard hud kan også oppstå på hendene, men det er mer vanlig å få det på føttene, og da særlig på hælen eller på fotputen på undersiden av foten. Fotputen tar majoriteten av vekten når du går eller står, og hælen er ofte utsatt for gnissing fra sko som ikke passer. 

3. Fjern den harde huden regelmessig. 

De fleste vil oppleve en eller annen form for hard hud, men noen vil få mer fortykket hard hud enn andre. For å forhindre at hard hud skal bli smertefullt er det lurt å sørge for at det ikke får bygge seg opp over tid. Sjekk føttene dine ukentlig og fil bort overflødig hard hud. Scholl Velvet Smooth elektriske fotfil er velegnet for dette formålet. 

4. Bruk fuktighetskrem. 

Hvis føttene dine føles tørre bør du behandle dem med en salve eller fuktighetskrem, som for eksempel Scholl Velvet Smooth Dagkrem. For å optimalisere effekten bør du påføre kremen etter at du har tatt et bad eller en dusj fordi da vil huden lettere ta til seg fuktighet. 

5. Er det en liktorn? Eller er det hard hud? 

De kan se like ut, men hard hud er ovalformet, med et fortykket og gulaktig utseende. Det gir også en brennende følelse, og oppleves mer som ubehag enn smerte. Derimot gir liktorn en mer skarp smertefølelse fordi den trykker mot endene på nervecellene. Så, finnes det en løsning for problemer med hard hud? 

Når det kommer til forebygging er det å finne sko som passer helt avgjørende. Sørg for at du har plass mellom stortåen og skotuppen. Det er lurt å kjøpe sko senere på dagen når føttene dine er på sitt største - føttene svulmer og utvider seg nemlig i løpet av dagen. 

For en enkel, trygg og kjapp måte å holde tritt med hard hud på, prøv Scholl Velvet Smooth elektrisk fotfil. Dette geniale verktøyet har et roterende rullehode med diamantkrystaller som skånsomt og forsiktig pusser bort ru og robust hud, og det finnes tre ulike hoder for ulike tykkelser på huden.