Bli kvitt hard hud og få vakre føtter

 

Føttene våre utsettes daglig for mye belastning. På tross av dette er vi ikke så flinke til å gi føttene den pleie og oppmerksomhet de fortjener. Føttene har riktignok sin egen forsvarsmekanisme, men den er ikke alltid den mest effektive. 

Ta hard hud for eksempel, hvor kroppen din utvikler fortykket, hard hud som en slags rustning mot gjentatt gnissing og friksjon. Hvis huden ikke hadde blitt fortykket ville den riktignok brytes ned og blø, men hard hud i seg selv kan gi smerte og ubehag. 

Hard hud er et veldig vanlig problem. De gode nyhetene er at det enkelt kan fjernes hjemme.

Under press 

Hard hud utvikler seg som regel på de områdene av huden som regelmessig eksponeres for mye press og friksjon. I disse områdene vil huden bygge seg opp og bli mer robust. Men hvis huden blir for tykk kan den harde huden begynne å gjøre vondt når den utsettes for press. Dette kan gjøre at det blir veldig smertefullt å gå. Hard hud kan utvikle seg hvor som helst, men områder som hælen, fotputen på undersiden av foten, de ytre sidene av de minste og største tærne, samt oversiden av tærne er ofte mer utsatt. 

Hard hud er ofte gult i fargen - i motsetning til tørr hud som vanligvis er hvit, eller rød hvis det er irritert. 

Hvis du går mye barbent, eller bruker trange eller åpne sko er det større sannsynlighet for at du vil få hard hud.

Få en god rutine

For å hindre at hard hud blir verre er det viktig å innarbeide en regelmessig fotpleierutine for å holde det i sjakk. Det første steget er å kvitte seg med de døde hudcellene i den harde huden. 

Scholl Velvet Smooth elektrisk fotfil er det perfekte produktet for å fjerne hard hud. Skånsomt og forsiktig fjerner den død og tørr hud raskt og enkelt, og det kreves mindre kraft enn ved en manuell fotfil. Den innebygde stoppmekanismen gjør den trygg å bruke, og med rullehoder med ulike grovhetsgrader blir selv den tykkeste og mest robuste harde huden enkel å takle. 

Det er lurt å fjerne hard hud regelmessig, slik at man får behandlet det før den harde huden blir smertefull. 

Etter å ha fjernet den harde huden er det lurt å tilføre huden fuktighet slik at huden holder seg myk. Du kan for eksempel bruke Scholl Velvet Smooth Dagkrem

Ikke vent til problemet oppstår før du starter med å gi føttene dine oppmerksomhet!