Vakre føtter gjennom sommeren, og hvordan man skal unngå hard hud
Sommeren er en av de beste tidene på året. Denne årstiden bringer mye god mat, nok av unnskyldninger til å være utendørs, og ikke minst sommerferie! Dessverre bringer den også diverse utfordringer når det kommer til fotpleie. Mange mennesker er under den feilaktige overbevisning om at føttene kan klare seg selv, og at de ikke trenger ekstra pleie og oppmerksomhet. Men det stemmer ikke! For at føttene dine både skal se og føles bra ut, trenger de regelmessig pleie - og særlig på sommeren når du oftere går barbeint og i sandaler. 

Unngå klamme føtter

Hvis føttene dine er klamme vil det skape et miljø for sopp og bakterier som igjen kan føre til hud- og negleinfeksjoner. Når det er varmt og føttene dine svetter, eller du tar på sko rett etter en padletur, vil bakterier som ligger på lur trives veldig godt og du kan få langvarige infeksjoner. Derfor vil det være fornuftig å skifte sko og sokker hvis føttene kjennes klamme.

La føttene dine få puste

Det er viktig å bruke sko som ikke er for trange, og dette er ekstra viktig å ta hensyn til i varmen. Hvis føttene dine ikke får pustet nok, vil du svette mye, og det vil være større risiko for gnagsår og hard hud. Velg derfor lettere sko som sandaler eller espadrillos på sommeren.

Gi fuktighet

Det varme, tørre været har en tendens til å tørke ut huden, og føttene dine er ikke immune mot dette. Det er derfor viktig å opprettholde fuktighetsnivået i føttene dine for å unngå tørr hud. Når huden er tørr blir den nemlig lettere irritert og kan sprekke, og det er større sjanse for infeksjoner. Scholl Velvet Smooth dagkrem inneholder spesielle ingredienser og vitaminer som gjør at føttene kjennes myke hele dagen.

Ta vare på føttene dine!

Dette er det viktigtiste tipset! Det er altfor enkelt å forsømme føttene dine og anta at de er OK uansett vær. Ikke glem og ta deg tid til litt pleie og omsorg. En enkel vane å innarbeide er å se opp for misfarging, kuler eller andre uvanligheter. Selv om disse symptomene kanskje ikke ser farlige ut, kan det forverre seg og bli et problem senere. Generelt kan du håndtere hard hud ved å innarbeide gode daglige rutiner. Scholl ekspress behandling for hard hud er svært effektiv og krever ikke mye tid. Det skal nemlig ikke så mye til for å få vakre føtter hele sommeren gjennom.