Kveldsrutiner for fotpleie

 

Mest sannsynlig har du allerede en eller annen kveldsrutine for kroppen og huden din. Hvorfor ikke inkludere føttene dine i denne rutinen? Føttene får som regel ikke den oppmerksomhet og pleie de fortjener. Vi presser dem inn i vonde sko og utsetter dem for store mengder belastning hver eneste dag, men glemmer å ta godt nok vare på dem. 

Å innarbeide en god kveldsrutine vil gjøre godt for føttene dine, og kan hjelpe til med å forebygge fremtidige problemer. Her følger noen tips til hvordan du kan gi føttene dine pleie og omsorg, slik at du er klar til å vise frem vakre og myke føtter allerede neste dag.


Hvorfor kvelden er den beste tiden

Hvis du har brukt føttene en hel dag er de mest sannsynlig veldig klare for litt kjærlighet når kvelden kommer. En god kveldsrutine er også det første steget for å holde føttene sunne, myke og vakre.

Det første steget

Start med å vaske og tørke føttene dine. Føttene blir ofte mer skitne og svette enn andre deler av kroppen, så det vil derfor være lurt å innarbeide en vane med å vaske dem hver kveld. På denne måten blir du kvitt bakteriene. Vær spesielt nøye når du vasker tåneglene og mellomrommet mellom tærne. 

Det neste du må gjøre er å fjerne død og hard hud fra føttene. Hvis man gjør dette på regelmessig basis vil det gi gode resultater. Det vil holde føttene dine i tipp topp stand og hjelpe til med å forebygge mer alvorlige problemer senere. 

Et produkt som Scholl Velvet Smooth elektrisk fotfil kan brukes regelmessig for å fjerne overflødig tørr hud. Rullehodet pusser forsiktig bort hard hud på bare noen minutter, og etterlater deg med fantastisk myk og vakker hud. 

Så fort du er ferdig bør du behandle føttene dine i et fotbad med varmt vann og Scholl Velvet Smooth beroligende fotbad som blant annet inneholder grønn kaviar og vitamin E. Dette hjelper med å lindre smerte og renser føttene dine, slik at de kan få slappe av etter en lang dag.

Ta farvel med tørr hud på føttene dine

For å fullføre fotpleien må du tilføre fuktighet for å redusere sjansen for at tørr hud gjenoppstår. Scholl Velvet Smooth nærende nattkrem er ideell til dette formålet ettersom den hjelper til med å balansere fuktighetsnivået i huden din. Føttene dine vil føles fantastiske, og du vil også raskt kunne se tydelig forbedring. Masser inn serumet på hver fot, og kna ekstra godt på fotsålene dine for å hjelpe til med å løsne stramme muskler og for å få fart på sirkulasjonen. 

Til slutt bør du strekke ut tærne dine ved å forsiktig dra dem fram og tilbake for å lette stramhet og sårhet. 

Husk på at huden på føttene dine er omtrent 10 ganger tykkere enn enkelte andre steder på kroppen. Derfor trenger huden på føttene en veldig tykk fuktighetskrem. Den ideelle kremen gir langvarig fuktighet og forebygger tørr hud på føttene neste dag. Før du legger deg om kvelden, påfør kremen, og deretter ta på deg et par bomullsokker. Nå kan føttene dine få pleie og hvile mens du selv befinner deg i drømmeland. 

Neste morgen vil du våkne opp til mykere og gladere føtter - klare for en ny dag!